Jeg har en forkjærlighet for retter som kan lages i en og samme form, som for eksempel denne kyllingretten med poteter, løk og sitron - en smakfull kombinasjon!
Ingredienser
KYLLINGFORMEN
1 kg | kyllinglår , delt i to |
500 g | poteter (små) |
250 g | rødløk (små) |
1 | sitron , i skiver |
6 fedd | hvitløk , delt i to på langs |
frisk timian eller 1-2 ts tørket |
MARINADE
0,75 dl | extra virgin olivenolje |
3 ss | sitronsaft |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
1 ts | chiliflak |
1/2 ts | flaksalt |
1/4 ts | pepper |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask (og eventuell skrell) potetene. Dersom potetene er litt store kan du dele dem i 2-4 biter. Det er viktig at alle potetene/potetbitene er omtrent like store, slik at de blir ferdige samtidig. Fordel potetene i en stor ildfast (smurt) form eller et bakepapirkledd stekebrett. Bak potetene midt i ovnen i 15-20 minutter, rør et par ganger underveis. Ta ut potetene og senk varmen til 180 grader.
Bland sammen ingrediensene til marinaden. Rens løk og hvitløk, og skjær sitronen opp i skiver. Del kyllinglårene i to, i leddet mellom overlåret og «kyllingklubben». Pensle kyllingen med marinaden og stek dem raskt i litt nøytral olje i middels varm stekepanne (stek i to omganger). Fordel deretter kyllingen i potetformen, sammen med løk, hvitløk og sitron. Drypp resten av marinaden over og ha over litt frisk eller tørket timian. Stekes ved 180 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på ca. 67 grader og potetene er møre, etter 25-30 minutter, avhengig av størrelsen på kyllingbitene og potetene. La retten hvile i ca. 10 minutter.
Gi retten et dryss med frisk timian, hvis du har, og server den med godt brød og eventuelt en enkel salat.
VELBEKOMME!
Passer det med indre file svin isteden for kylling klubber ?
Hei Trine! Kan man bruke kyllingfileter istedenfor kyllinglår? 🙂 Mvh, Ane
Yummm, dette ser godt ut, må prøves! Hvilke rundstykker er det du har med på bildet? De ser gode ut.
Det er eltefrie rundstykker med durumhvete. Oppskriften kommer snart på bloggen. 🙂
Hvordan deler man kyllinglår i to, dele beinet?
Du må finne leddet mellom overlåret og «kyllingklubben» – da går det lett å skjære over ved å legge litt trykk på kniven.
Denne oppskriften var veldig god – ingen rester da den ble servert:)
Så hyggelig å høre at retten falt i smak! Blir ingen rester igjen her i huset heller 😉
Dette var skuffende,.smakte ingenting ,bare litt surt av sitron.