En ny lasagnevariant, med kylling, tomater, squash - og ikke minst pesto. Det må jo bare bli godt! Til 3-4 porsjoner trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4 kyllingfileter , i biter
1 stor squash , i skiver
1/2 porsjon basilikumpesto
1,5 bokser hermetiske tomater
1 fedd hvitløk , finhakket
salt og pepper
lasagneplater
hvitost , revet
rucculasalat
konfiserte tomater (kan sløyfes)
parmesan , revet (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Lag pesto etter oppskriften. Stek kyllingen i smør eller olje, til den er såvidt gylden (men ikke gjennomstekt). Bland sammen pesto og kyllingbiter.

Stek squashskivene i smør eller olje et par minutter, og krydre med salt og pepper.

Rør sammen hermetiske tomater og hvitløk. Jeg har benyttet hermetiske cherrytomater i denne oppskriften, men foretrekker helst å benytte vanlige, hakkede (hermetiske) tomater. Smak til med salt og pepper.

Finn frem et ildfast fat (mitt er ca 21 x 21 cm). Fordel litt av tomatsausen i bunnen av fatet og legg deretter lasagneplater, squash og kylling lagvis. Topp det hele med litt revet hvitost.

Stek lasagnen midt i ovnen ved 225 grader i ca 20 minutter, eller til lasagnen er ferdig.

Før servering drysser du over litt ruccula, revet parmesan og konfiserte tomater. Serveres gjerne med en grønn salat og foccacia.

Enjoy!

Alle lasagnevariantene på bloggen finner du samlet HER.)

(Inspirasjon til denne oppskriften har jeg hentet fra www.tine.no.)

Skriv ut
  1. hei, jeg er helt nu her på matblogg, finner ikke ut noen sted hvordan jeg oppdaterer profilen min, med bilde, innlegg og om meg ++
    Jeg vet ikke hvem jeg kan spørre. Ser at du er nr.1 her, så da er vel du en matblogg guru 🙂

  2. Denne retten var fantastisk god! Men du skriver at de konfiterte tomatene kan sløyfes. Helt uenig! Tomatene ble fantastisk gode og retten ville ikke vært den samme uten. De er rett og slett et must!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste