Kylling er enkel og populær middag, både til hverdags og helg. Her kommer en ny variant med appelsinsaus, som serveres med en fargerik og smakfull lun gulrotsalat med kikerter, mandler og feta. Prøv den – og bli hekta du også!
Ingredienser
KYLLING & APPELSINSAUS
4 | kyllingfileter (gjerne med skinn) |
salt og pepper | |
nøytral olje til steking | |
1 dl | hvitvin |
1 dl | kyllingkraft eller utblandet fond/buljong |
1 1/2 dl | appelsinjuice (nypresset) |
2 ss | balsamicoeddik (vellagret type) |
1 ts | flytende honning |
1 ss | smør |
LUN GULROTSALAT MED KIKERTER
700 g | gulrøtter , i jevnstore biter |
200 g | kikerter (ferdig kokt) |
3 ss | olivenolje |
1 ts | malt spisskummen (malt) |
1/4 ts | koriander (malt) |
1/4 ts | paprikapulver |
1/4 ts | kajennepepper |
50 g | ruccula eller annen småbladsalat |
100 g | feta , smuldret |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | sitronsaft |
flaksalt og pepper | |
1 neve | mandler , grovt hakket |
frisk koriander eller andre friske krydderurter |
SLIK GJØR DU
GULROTSALATEN
Sett stekeovnen på 225 grader over- og undervarme. Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Jeg har her brukt gulrøtter i ulike farger (regnbuegulrøtter), men du kan selvsagt benytte vanlige oransje. Fordel gulrøttene på halvparten av et bakepapirkledd bakebrett. Drypp ca. 2 ss olivenolje over og krydre med flaksalt. Stekes (midt i ovnen) i ca. 30 minutter, til gulrøttene er møre og har fått litt farge i kantene. Rør i gulrøttene et par ganger underveis.
Mens gulrøttene koser seg i stekeovnen gjør du klar kikertene. Skyll de ferdig kokte kikertene (gjerne hermetiske) under rennende vann og la dem renne av. Tilsett ca. 1 ss olivenolje og rør god sammen. Bland krydderet i en liten skål, og rør det deretter inn i kikertene. Når gulrøttene har stekt i ca. 15 minutter fordeler du kikertene på den andre halvdelen av bakebrettet. Kikertene er ferdige etter 15-20 minutter. Rør av og til.
Finn frem en salatbolle og ha rucculasalat, gulrøtter og kikerter oppi. Drypp over litt av din beste olivenolje og sitronsaft, og vend salaten forsiktig sammen. Topp salaten med smuldret feta, mandler og friske krydderurter, hvis du har.
KYLLINGEN
Krydre kyllingbrystene med salt og pepper, og stek dem i nøytral olje i ganske varm stekepanne på begge sider, til kyllingen er gyllen og fin på begge sider. Sett på lokk og stek dem videre på svak varme i 6-7 minutter på hver side, til kyllingen er gjennomstekt, når den har en kjernetemperatur på ca. 67 grader. Steketiden er avhengig av hvor tykke kyllingfiletene er. Ta kyllingen av stekepannen og la den hvile i ca. 10 minutter før servering. Ta vare på stekesjyen fra kyllingen, se nedenfor. (Dersom du heller ønsker å steke ferdig kyllingen i stekeovnen kan du ta en titt på denne oppskriften.)
APPELSINSAUSEN
Ha hvitvin, kyllingkraft og appelsinjuice i stekepannen sammen med stekesjyen fra kyllingen, og la det koke inn noe. Dersom du ikke har hvitvin kan du droppe det og heller tilsette litt mer appelsinjuice og kyllingkraft. Smak til med balsamicoeddik, flytende honning, salt og pepper. Sil sausen hvis du synes det er nødvendig. Rør inn smøret rett før servering. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn. Synes du likevel at sausen er litt tynn kan du eventuelt tilsette litt maisenna utrørt i vann. Hold sausen varm.
SERVERING
Server kyllingen sammen med den lune gulrotsalaten. Drypp appelsinsausen over kyllingen og nyt umiddelbart, gjerne med godt brød om tilbehør.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Knallgodt!
Kjempegod! Jeg stekte mandlene sammen med kikertene, det ble helt topp!
Dette var en nydelig rett! Fikk masse skryt da jeg laget den til samboeren!
Denna lages igjen i dag!! Det er veldig gode smaker, og forrige helgs gjester smatta fornøyd. Jeg stekte som en over har nevnt mandlene i sammen med kikertene.
Mmmmm.. noe så godt altså! Dette blir enda en av oppskriftene dine som jeg kommer til å bruke igjen og igjen. Tusen takk!!
Dette ble dagens middag, og det falt virkelig i smak! Byttet ut gulrot med søtpotet med hell.
Dette er noe av det beste jeg har smakt! Helt fantastisk!!!
Så hyggelig å høre! Takk for din tilbakemelding! 🙂
Helt fantastisk godt! Kjørte på med litt mer krydderier på kikertene 😉 Mannen godkjente også!
Denne er en ny familiefavoritt! Tenkte å lage den med and i dag for å sprite opp helgemiddagen litt
Veldig godt! Serverte denne med foccaciabrød med salt.
Veldig greit å lage dette til en vegansk variant ved å at man ikke spiser kyllingen for dem som ikke vil, og erstatter kyllingfond med grønnsaksbuljong.
Hei!
Lurte på om det skal være 2 ss med Balsamucoeddik? Blei veldig mykje eddiksmak. Elles så var det veldig godt
Ja, jeg har brukt det da jeg laget oppskriften. Merk at det står at det skal benyttes en vellagret type, den er søtere og fyldigere enn de rimelige typene du får kjøpt i dagligvarebutikkene, som ofte har mye eddiksmak. Det står også at du skal smake til, dette for å kunne justere smakene – nettopp fordi det finnes så store varianter innenfor denne varen. Håper det smakte godt likevel. 🙂
Hei.
Har du noen alternativer til kikerter? Hvordan vil det bli om man bruker f eks hvite bønner sånn smaksmessig?
Veldig godt! Bytta ut mandel med karamelliserte pekan nøtter. Funka også veldig bra.
Så hyggelig å høre at den falt i smak! Takk for tilbakemeldingen!
Veldig fin oppskrift men jeg byttet ut kikerter med couscus da jeg ikke er noe glad i kikerter. Sauterte også litt sukkererter og hadde i salaten. Nydelig. Lages igjen.
Sausen ble topp da jeg også kokte ut panna etter og ha stekt kyllingen med litt sherry.
Finner stadig inspirasjon i dine oppskrifter. Laget denne for første gang i dag og det blir ikke siste gang! Veldig gode smaker. Hadde ikke gulrøtter i flere farger så tok med en rødbeter. Elsker bakt rødbeter og den ga fin farge i salaten.
Så hyggelig å høre at det falt i smak! Jeg tilsetter gjerne også rødbeter og andre beter i denne salaten. 🙂
Det er noe av det beste jeg har smakt ,endelig noe med gode smaker og appelsinsausen tar kaka .Det er den beste appelsinensausen jeg noensinne har smakt.Full ære til den som har laget denne oppskrift.
Så hyggelig å høre at retten falt smak! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Hei.
Hva tror du om å bruke kalkunfilet i stedet for kylling?
Mvh Gry
Ja, du kan gjerne bytte ut kyllingen med kalkun. Det har jeg også gjort ved flere anledninger.
Lagde denne i går. Ikke siste gang. Var veldig god.
Det er alltid så hyggelig å høre at andre liker oppskriftene mine også! Tusen takk for tilbakemeldingen!
Prøvde denne for første gang i kveld. Blir ikke den siste
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriften faller i smak!