Kjappe, enkle og smakfulle pastaretter har reddet mang en travel ettermiddag hjemme hos oss. Her får pastaen selskap av brokkoli og salsiccia, som er en italiensk rå pølse. Er du kjapp på labben står retten på bordet etter 15 minutter!
Ingredienser
4 porsjoner | pasta (gjerne med fullkorn) |
250-300 g | salsiccia eller annen rå pølse |
300 g | brokkoli , i små buketter |
nøytral olje til steking | |
1 | rødløk , i smale båter |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
1/2 ts | rosmarin |
chiliflak | |
2 dl | kremfløte eller matfløte |
50-75 g | parmesan , finrevet |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene som angitt. Pass på at brokkolibukettene er omtrent jevnstore, slik at de blir ferdige samtidig. Kok pastaen etter anvisningen på pakken, til den er al dente.
Finn frem en vid gryte eller en stekepanne med høye kanter. Stek rødløken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. La hvitløken steke med de siste minuttene. Legg til side. Klem ut farsen fra pølsen og ha i stekepannen, sammen med litt nøytral olje. Smuldres og stekes under omrøring i et par minutter. Tilsett brokkolibuketter, rosmarin og chiliflak, og la det steke med til kjøttet er gjennomstekt og brokkolien er passe mør. Tilsett løkblandingen, fløte og halvparten av parmesanen, og gi det hele et forsiktig oppkok. Smak til med salt og pepper, og eventuelt litt mer rosmarin og chiliflak.
Serveres umiddelbart med resten av parmesanen og godt brød.
TIPS
- Salsiccia kan eventuelt erstattes med annen rå pølse, kylling- eller svinekjøttdeig.
- Soltørkede tomater eller konfiterte tomater smaker også godt i denne retten.
VELBEKOMME!
Denne var nydelig
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak!
Kjempegod! jeg tilsatte litt revet sitronskall til slutt, herlig!
Så bra! Tusen takk for tips om revet sitronskall!
Jeg lurer på om du vet hvilke butikker som har rå salsiccia! Jeg finner samme pølsa som brukes som pålegg og selges på Rema, men den er ikke rå.
Supergod! Her brukte vi salsiccia Jacobs (fra Meny), som funket fint. Takk for denne oppskriften, Trine.