Pasta er enkel og god mat som har mange variasjonsmuligheter. Utgangspunktet for denne retten er pasta og en kremet ostesaus. Som tilbehør kan du tilsette det du ønsker av grønnsaker. Jeg valgte rødløk, squash og tomater denne gangen, sammen med noen kyllingfileter. Du kan gjerne erstatte kyllingen med røkt eller stekt laks, eller bare tilsette flere grønnsaker slik at du får en vegetarisk rett. Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
12 | cherrytomater , delt i to |
3-4 | kyllingfileter |
½-1 | squash , i skiver |
1 | rødløk , i tynne båter |
4 porsjoner | pasta penne eller annen pasta |
½ dl | av pastavannet |
2 dl | matfløte |
150 g | ost , revet/i biter |
salt og nykvernet sort pepper | |
friske krydderurter |
SLIK GJØR DU
Krydre kyllingfiletene med salt og pepper og stek dem på middels til sterk varme i litt smør, til filetene er lett gylden på begge sider. Legg kyllingfiletene i en ildfast form sammen med tomatene. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen av en av filetene, og stek ved 175 grader til kyllingen har en kjernetemperatur på 67 grader. Det tar vanligvis 10-15 minutter, avhengig av størrelse på kyllingbrystet og stekeegenskapene til ovnen din. Ta kyllingen ut av ovnen, men la tomatene steke videre på 100 grader varmluft mens kyllingen hviler. Etter at kyllingen har hvilt i 10-15 minutter skjærer du den opp i biter. Da skal den ha nådd 69 grader som etter min mening er passende kjernetemperatur for kylling.
Fres løk og squash raskt i litt smør eller olje, til grønnsakene er blanke og møre.
Kok pastaen etter anvisningen på pakken. Hell av vannet, men ta vare på litt av pastavannet. Tilsett matfløte, osten, ca ½ dl av pastavannet og løk- og squashblandingen. La det stå å putre på lav varme ca. 1 minutt, til osten er smeltet. Smak til med salt og rikelig med nykvernet sort pepper.
Tilsett friske krydderurter og server pastaretten umiddelbart med kylling, bakte tomater og godt brød som tilbehør.
Enjoy!
Fantastisk god!!!!! Fantastisk…..
Åh, dette så utrolig godt ut! Elsker slike enkle, raske hverdagsoppskrifter – denne skal testes! 🙂 Takk!
Dette så virkelig meget godt ut! Denne må testes ut sporenstraks!
Dette ser knallgodt ut, dette skal prøves. 🙂
Dette så godt ut, men kan du anbefale en annen ost enn Castello (dvs en ost som ikke er muggel-ost), selv om innlegget er sponset?
Du kan for eksempel bytte ut osten med parmesan 🙂
Takk for svar, da skal det prøves
Dette var kjempe godt!!!:-)
Mmmm, veldig god 🙂
Takk, skal prøves.
Så enkelt, og SÅ godt!
Tusen takk for gode oppskrifter og inspirasjon. Du lever hver gang!
Hilsen matlei kokk.
Hvilke krydderurter passer best?