Bønnedip er kjapt å lage og er for eksempel ypperlig å servere som aperitif på sommerfesten, som snacks på fredagskvelden, eller som tilbehør til grillmaten. Dersom du benytter ferdig kokte bønner går det raskt unna, og bønnedippen er klar på under 5 minutter. Server den for eksempel sammen med rå grønnsaker, grillede grønnsaker, som en del av en buffet, eller som tilbehør til godt brød.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

BØNNEDIP

500-600 g store hvite bønner , ferdig kokt
2 fedd hvitløk , grovt hakket
1/2 dl god olivenolje
1-2 ss crème fraîche
1/2 sitron (saften), smak til
salt og pepper
chiliflak (til dekor)

GRØNNSAKER

1 rød paprika , i staver
1 gul paprika , i staver
2 gulrøtter , i staver
1 neve sukkererter , delt i to på langs

SLIK GJØR DU

Ha bønnene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann. Ha deretter de avrente bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver, sammen med hvitløk, olivenolje og 1 ss creme fraiche. Kjør det til du får en kremet konsistens på bønnene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og litt mer creme fraiche om nødvendig. Ha bønnedippen i en liten bolle og strø eventuelt over litt chiliflak.

Skjær opp grønnsakene i staver, og legg dem på et fat eller i små boller. Ta det du har tilgjengelig, i tillegg til de jeg har benyttet her smaker det også godt med agurk, reddiker, brokkoli og blomkål. Dypp grønnsakene i bønnedippen, og nyt!

  • Varier gjerne bønnedippen ved å erstatte hvitløken med srirachasaus eller annen sterk chilisaus (smak til).
  • Bønnedippen er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.
Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste