Bønnedip er kjapt å lage og er for eksempel ypperlig å servere som aperitif på sommerfesten, som snacks på fredagskvelden, eller som tilbehør til grillmaten. Dersom du benytter ferdig kokte bønner går det raskt unna, og bønnedippen er klar på under 5 minutter. Server den for eksempel sammen med rå grønnsaker, grillede grønnsaker, som en del av en buffet, eller som tilbehør til godt brød.
Ingredienser
BØNNEDIP
500-600 g | store hvite bønner , ferdig kokt |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1/2 dl | god olivenolje |
1-2 ss | crème fraîche |
1/2 | sitron (saften), smak til |
salt og pepper | |
chiliflak (til dekor) |
GRØNNSAKER
1 | rød paprika , i staver |
1 | gul paprika , i staver |
2 | gulrøtter , i staver |
1 neve | sukkererter , delt i to på langs |
SLIK GJØR DU
Ha bønnene i et dørslag eller lignende og skyll dem under rennende vann. Ha deretter de avrente bønnene i en kjøkkenmaskin med kniver, sammen med hvitløk, olivenolje og 1 ss creme fraiche. Kjør det til du får en kremet konsistens på bønnene. Smak til med sitronsaft, salt og pepper, og litt mer creme fraiche om nødvendig. Ha bønnedippen i en liten bolle og strø eventuelt over litt chiliflak.
Skjær opp grønnsakene i staver, og legg dem på et fat eller i små boller. Ta det du har tilgjengelig, i tillegg til de jeg har benyttet her smaker det også godt med agurk, reddiker, brokkoli og blomkål. Dypp grønnsakene i bønnedippen, og nyt!
- Varier gjerne bønnedippen ved å erstatte hvitløken med srirachasaus eller annen sterk chilisaus (smak til).
- Bønnedippen er holdbar 2-3 dager i kjøleskapet.
Veldig god dip! Det ble mye rester, kan det fryses?