Dagens rett kan kanskje gi ny inspirasjon for anvendelse av den tradisjonelle kjøttdeig- eller karbonadedeigpakken? Hva sier du til saftige og gode kjøttboller, sammen med en deilig bulgursalat, tomat og en spennende parmesankrem? Kjapt, enkelt og veldig godt!
Ingredienser
Kjøttboller
600 g | karbonadedeig eller kjøttdeig |
1 | egg |
1 | sjalottløk , finhakket |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper |
Bulgur- og squashsalat
6 dl | kyllingbuljong |
3 dl | bulgur |
1/2-1 | squash , i biter |
3 | vårløk , strimlet |
sitronsaft (smak til) | |
frisk basilikum , hakket | |
salt og pepper |
Tomatsalat
200 g | cherrytomater , i båter |
2 | sjalottløk , finhakket |
frisk basilikum , hakket | |
god olivenolje | |
salt og pepper |
Parmesankrem
6-8 ss | crème fraîche eller rømme |
3-4 ss | parmesan , finrevet |
sitron eller limesaft | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Bland sammen alle ingrediensene til kjøttbollene. Bruk gjerne hendene, de er ofte ditt beste redskap i en sådan stund. Form 8 avlange kjøttboller. Bruk en skje fuktet med kaldt vann eller bruk fuktede hender. Stek kjøttbollene i varm stekepanne til de har en fin stekeskorpe over det hele. La de hvile i pannen til de er gjennomstekte.
Kok bulguren i kyllingbuljongen etter anvisningen på pakken (juster eventuelt mengden væske etter bruksanvisningen). Fres squash og vårløk raskt i litt olje. Bland sammen ferdigkokt bulgur, squash, vårløk og basilikum. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Bland sammen ingrediensene til tomatsalaten. Smak til med salt og pepper.
Rør sammen creme fraiche og parmesan. Smak til med sitron- eller limesaft, samt salt og pepper.
Server kjøttbollene, gjerne tredd på spyd, sammen med tomatsalaten, bulguren og parmesankremen.
Enjoy!
Mmm, ser godt ut! Detta må prøvast 🙂
Kjempegodt! Mine barn på 1 og 2 ba om 2 porsjoner. Flink du er da Trine!
Takk for hyggelig tilbakemelding fra store og små. Så bra at det smakte 🙂
Dette var dagens middag, og det smakte helt nydelig! 😀
Har linket til dette innlegget på bloggen min – håper det er i orden! 🙂