Har du forsøkt å tilsette revet sitronskall i kjøttbollene? Hvis ikke bør du forsøke, for det er kjempegodt! Som tilbehør til kjøttbollene serverte jeg gul couscous og en deilig sitronsaus. Til 3 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
Kjøttboller
400 g | karbonadedeig (eller kjøttdeig) |
2-3 ss | strøkavring/brødsmuler |
2-3 båter | hvitløk , finhakket |
1 | sitron , finrevet skall(kun det gule) |
1 | egg |
salt og pepper | |
olje eller smør til steking |
Couscous
3 dl | couscous (ca.) |
3 dl | kyllingbuljong (ca.) |
1 ts | gurkemeie (ca.) |
1/2 | rødløk , finhakket |
4 | soltørkede tomater , finhakket |
frisk mynte , finsnittet | |
god olivenolje (litt) | |
salt og pepper | |
100 g | fetaost (ca.), i terninger |
Sitronkrem
1 1/2 dl | creme fraiche (gjerne lettutgaven) |
2-3 ss | sitronsaft presset (benytt resten av sitronen du benyttet i kjøttbollene) |
1/2 ts | sukker |
salt og pepper | |
dill , hvis du har |
SLIK GJØR DU
Ha karbonadedeigen og de øvrige ingrediensene i en bolle og rør det hele godt sammen til du får en jevn masse. Bruk gjerne hendene, de er ofte ditt beste redskap. Del deigen i 10-12 like store emner, og form til kuler med fuktede hender. Stekes i olje/smør, til du får en stekeskorpe på kjøttbollene. Legg dem deretter over i et ildfast fat. La kjøttbollene ettersteke ved 170 grader i 10-15 minutter, til de er gjennomstekte.
Kok couscous etter anvisningen på pakken, men erstatt vannet med kyllingkraft tilsatt litt gurkemeie. Mens couscousen trekker freser du raskt rødløken i litt olje, til den blir blank og myk. Når couscousen er ferdigkokt tilsetter du rødløk, soltørkede tomater, hakket mynte og et par spiseskjeer av din beste olivenolje. Rør forsiktig sammen, og smak til med pepper og eventuelt salt om nødvendig. Vend forsiktig inn fetaostterningene helt til slutt.
Rør sammen ingrediensene til sitrondressingen. Smak deg frem for å finne balansen mellom det søte og det syrlige.
Server kjøttbollene sammen med couscous, sitronkrem og for eksempel hjemmebakte pitabrød.
Inspirasjon til denne oppskriften har jeg hentet på dinmat.no.
Hva kan jeg bruke i stedet for egg i kjøttbollene? Mannen min er allergisk… Oppskriften høres så god ut!
Du kan fint droppe egget i disse kjøttbollene 🙂
Hvordan koker du couscous
Les på pakningen 🙂