Desserten er så enkel som den kan bli - med knuste kjeks og friske bær, med kesam mellom lagene. Kjapp å lage, god å spise - dermed basta!
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
8-10 | havrekjeks , knust |
1 neve | nøtter, , grovt hakket |
2 ss | havregryn |
400 g | kesam med lime eller vanilje |
400 g | bær og/eller frukt |
SLIK GJØR DU
Ha kjeks, nøtter og havregryn i en pose og knus dem litt ved hjelp av et kjevle eller undersiden av en kjele eller lignende. Finn frem 6 glass og legg smuler, kesam og bær lagvis. Nytes umiddelbart.
TIPS
- Bruk det du har tilgjengelig av kjeks, og sesongens bær og frukt.
- Kesam kan byttes ut med for eksempel yoghurt, stivpisket kremfløte eller crème fraîche (smaksatt med litt revet lime- eller sitronskall), eller vaniljeis.
VELBEKOMME!
Publisert 15. 3. 2019
Hvorfor kaller du det ostekake, det er jo ikke ost i den??
Desserten inneholder kesam, som er en ferskost.
Hva menes men en neve nøtter?
Hvilke type nøtter bruker du?
Det er et omtrentlig mål – en håndfull. Jeg bruker det jeg har tilgjengelig, for eksempel hasselnøtter eller valnøtter.
Hvor lenge skal den stå i ovnen? Min begynte å smelte 🙁