Jeg elsker salater hvor grønnsaker, frukt og bær skaper skikkelig feststemning i salatbollen og som samtidig er en fryd for øyet på tallerkenen. Dette er en slik salat, som passer til "alt". Bytt gjerne ut noe av det tradisjonelle tilbehøret til julematen med en salat, eller lag en salat i tillegg. Prøv den på julebuffeten, eller som tilbehør til julematen. Ribbe, pinnekjøtt, juleskinke, kalkun, and, ja som sagt - det meste.
Ingredienser
SALATEN
250 g | rødkål , finsnittet |
3 | klementiner , i skiver |
1 | rødt eple , i biter |
1 | gulrot , i tynne strimler |
1/2 | rødløk , i tynne skiver |
1/2-1 | granateple |
1 neve | blåbær , bjørnebær eller bringebær (kan sløyfes) |
spirer eller friske urter |
DRESSINGEN
5 ss | olivenolje |
1 ss | eplesidereddik |
1 ss | flytende honning |
1 ss | granateplejuice |
1 klype | chiliflak (kan sløyfes) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Skjær opp frukt og grønnsaker som angitt og ha dem i en salatbolle. Rens granateplet og legg kjernene til side. Ta vare på ca. 1 ss av granateplejuicen og ha den i en liten bolle sammen med de øvrige ingrediensene til dressingen. Rør godt sammen og smak deg frem til en fin balanse mellom det søte og syrlige.
Rett før servering drypper du dressingen over salaten og vender den forsiktig sammen. Fordel ca. halvparten av granateplekjernene (eller mer) oppå salaten, sammen med blåbær og spirer/friske urter etter smak og behag.
Server salaten på julebuffeten eller som tilbehør til julens middagsretter.
Flere gode salater med smak av jul finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Denne hadde jeg på julebord i går. Vil bare signere på at den var helt nyyudelig og frisk. Jeg liker egentlig best biff men denne falt i smak. Keep up the good work. You rock Trine.