God norsk spekemat hører med til julens små og store sammenkomster. Spekemat er kjapp og enkel festmat og kosemat, som er ypperlig å servere enten dere er få eller mange rundt bordet. Server gjerne en potetsalat og godt brød som tilbehør.
Ingredienser
SPEKEMAT & TILBEHØR
| speket pølse | |
| coppaskinke | |
| spekeskinke | |
| fenalår | |
| 1 | Manchego eller annen ost |
| oliven | |
| cornichons /små sylteagurker | |
| cherrytomater | |
| Flatbrød eller annet godt brød |
POTETSALAT MED EPLE
| 1000 g | poteter |
| 2 | epler , i terninger |
| 1/2 | purre , i tynne ringer |
| 300 g | crème fraîche |
| 2 ss | majones |
| 2-3 ts | dijonsennep |
| 1-2 ts | sitronsaft |
| 1-2 ts | flytende honning |
| salt og pepper | |
| spirer eller gressløk til dekor |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU

Lag potetsalaten etter oppskriften (lag den gjerne dagen før).
Anrett spekematen på ett eller flere fat, sammen med ønsket tilbehør som for eksempel ost, tomater, cornichons og oliven. Server gjerne flatbrød og/eller brød som tilbehør, sammen med potetsalaten. Nytes i godt selskap, og gjerne med noe godt i glasset.

VELBEKOMME!