Vi koser oss på hytta, og har tyvstartet litt på syltingen slik at vi har deilig hjemmelaget syltetøy til sene feriefrokoster. Kombinasjonen jordbær og appelsin er vidunderlig, prøv du også da vel!
Ingredienser
500 g | jordbær |
1 | appelsin (stor), saft og skall |
200-250 g | syltesukker med pektin (eller sukker + syltemiddel) |
SLIK GJØR DU
Skyll og rens jordbærene, og del bærene i jevne biter. Vask appelsinen godt og tørk den med litt kjøkkenpapir. Riv skallet (kun det oransje) med et zesterjern eller lignende. Press ut appelsinsaften. Ha jordbær, appelsinjuice og appelsinskall i en kasserolle og kok forsiktig opp. La jordbærene koke på lav varme i 10-15 minutter.
Tilsett mesteparten av syltesukkeret og kok forsiktig opp under omrøring. Smak deg frem til ønsket sødme på marmeladen din, er jordbærene søte trenger du mindre enn om de er litt sure.
Hell marmeladen i glovarme glass og sett på lokk. Oppbevar syltetøyet kjølig.
Enjoy!
Det er jo nå bærene begynner å bli på sitt beste synes jeg, gleder meg til å teste denne!
Hei! Dette skal prøves. 🙂 Hvor mange glass fikk du, ca?
Jeg fikk to glass, det på bildet og ett litt mindre. Lykke til!
Deilige søte jordbær med appelsin skal æ prøve:))
Takk for mange fine oppskrifter atter en gang.
Ha en fortsatt fin ferie.
Det ser kjempegodt ut!
Lekre bilder! 🙂
Ser underbart gott ut! Ska provas!
Takk for oppskriften, syltetøyet ble kjempegodt!
Veldig godt syltetøy.
Hei!
Vil prøve å lage dette med fryste jordbær. Hvor lenge er holdbarheten (med stereliserte glass)?
Hei. Takk for mange gode oppskrifter. Har laget jordbærmarmelade med appelsin, det ble veldig godt. Hvor lang holdbarhet har det i kjøleskap? Kan det fryses, hvor lang er evt holdbarheten i frys? God sommer!
Les om sylting og oppbevaring av syltetøy her: https://trinesmatblogg.no/tips_tings/sterilisering-av-syltetoyglass/