En smart måte å få i seg nok grønnsaker på er å lage en god og fyldig grønnsakssuppe. Da går de som regel ned på høykant hos både store og små. Her kommer en italiensk-inspirert variant, med sunne saker, fine farger og gode, rene smaker. Prøv den du også!
Ingredienser
SUPPEN
1 | gul løk , i små terninger |
1 | rød paprika , i små terninger |
3 fedd | hvitløk , finhakket |
nøytral olje til steking | |
1 ss | tomatpuré |
3 | gulrøtter , i små terninger |
2 stilker | stangselleri , i små terninger |
2 | vårløk , finsnittet |
400 g | hermetiske cherrytomater |
8 dl | grønnsaksbuljong eller utblandet fond |
1/2-1 ts | timian |
200 g | hvite bønner (ferdig kokt) |
50 g | spinat , grovt hakket |
1/2 | sitron , saften (smak til) |
1-2 klyper | sukker |
salt og kajennepepper | |
chiliflak | |
frisk persille eller andre urter |
HVITLØKSKREM
150 g | crème fraîche eller rømme |
1 fedd | hvitløk , knust |
1-2 klyper | finrevet sitronskall |
1 klype | salt |
chiliflakes |
SLIK GJØR DU
Skjær opp alle grønnsakene slik at du har alt klart før du setter i gang.
Finn frem en mellomstor gryte og stek løken på middels varme til den er blank og myk. La paprika og hvitløk steke med det siste minuttet. Tilsett tomatpuré og la det surre med et par minutter under stadig omrøring. Ha så i gulrøtter, stangselleri, vårløk, hermetiske cherrytomater, grønnsakkraft (eller utblandet fond/buljong) og timian. La suppen småkoke uten lokk i ca. 20 minutter, til gulrøttene er møre. Skyll bønnene i kaldt vann og ha dem i gryta sammen spinaten. Smak til med sitronsaft, sukker, salt, kajennepepper og eventuelt litt mer timian, til du får en fin balanse mellom de ulike smakene. Suppen er ferdig når bønnene er gjennomvarme.
Rør sammen creme fraiche/rømme og hvitløk, og smak til med finrevet sitronskall og salt. Alternativt kan hvitløken erstattes med ca. 1/2 dl finrevet parmesan.
Server suppen rykende varm med hvitløkskrem og godt brød som tilbehør (for eksempel havrescones med ost og timian). Gi gjerne suppen et dryss med friske urter før servering.
VELBEKOMME!
Fint med et forslag til erstatning for hvitløk! Lurer ofte på hva jeg kan bruke i stedet.
Hva med vårløk, purre eller gressløk? I denne suppen kan du gjerne kutte ut hvitløken.
Nydelig suppe!
Det begynner å bli mange favoritter fra Trines oppskrifter! Er syttifire år gammel husmor, men veldig inspirerende å prøve nye retter.
Denne skal jeg lage idag
Lykke til – håper den faller i smak! Fortell meg gjerne hva du synes om oppskriften etterpå. 🙂
Nydelig suppe! Denne blir garantert en gjenganger:-)
Dette er den beste suppa jeg har smakt! Tilsatte også små hakket kylling kjøtt tilslutt og det ble helt amazing godt. Gleder meg til å lage den til gjester neste gang.