Det er freddan igjen og på tide med en ny pizzavariant, denne gangen med spicy kjøttboller, paprika og rødløk som garnityr.
Ingredienser
1 porsjon | pizzadeig (se link under) |
1 porsjon | tomatsaus (se link under) |
300 g | karbonadedeig eller kjøttdeig |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
2-3 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper | |
revet hvitost | |
1/2 | rød paprika , i tynne skiver |
1/4 | rødløk , i tynne båter |
1 neve | ruccula |
SLIK GJØR DU
Lag pizzadeig og tomatsaus etter oppskriften. Tilsett gjerne litt finhakket rød chili og ekstra med hvitløk i tomatsausen.
Mens pizzadeigen står til heving lager du kjøttbollene. Bland karbonadedeig, chili, hvitløk, salt og pepper godt sammen. Bruk to teskjeer og form jevnstore kjøttboller (dypp skjeene i vann jevnlig så blir bollene lettere å forme). Sett bollene på et bakepapirkledt stekebrett. Stekes ved 225 grader (midt i ovnen) i ca 5 minutter. Kjøttbollene skal ikke være gjennomstekt, da de skal etterstekes sammen med pizzaen.
Cirka en halvtime før du skal steke pizzaen setter du på stekovnen på maksimal temperatur og legger samtidig en pizzasten på en rist midt i ovnen. (Nærmere beskrivelse om steking på pizzasten finner du i dette innlegget.)
Bak ut pizzadeigen til ønsket størrelse. Finn frem et stekebrett og dekk med bakepapir. Legg pizzabunnen oppå og bre pizzasausen over. Fordel revet hvitost, paprika og rødløk over. Fordel deretter de halvstekte kjøttbollene over.
Dra deretter bakepapiret med pizzaen over på pizzastenen og stek pizzaen på maksimal temperatur (250-300 grader), til den er gjennomstekt og er gylden i kantene. Etter 3-4 minutter napper du ut bakepapiret. I min ovn (på 300 grader) tar det 7-8 minutter å steke en stor pizza, men du må trolig beregne lengre tid dersom ovnen din ikke steker på så sterk varme. Følg med mot slutten av steketiden slik at du unngår at pizzaen blir brent.
Når pizzaen er ferdigstekt fordeler du rucculasalaten på pizzaen. Serveres umiddelbart, gjerne med et glass rødvin til.
Enjoy!
Vi går også for pizza i dag. Takket være mange gode tips på pizzafronten og mye øvelse, er fredagspizzaen blitt en skikkelig høydare. Digget forøvrig «Tomat-og gulrotsuppen med appelsin og chili» 🙂
Tusen takk for kjempebra oppskrift! Jeg har ikke pizzasten, så jeg brukte lett melet stekeplate og høy temperatur, og resultatet kunne ikke ha blitt bedre! Så var det bare å ta i mot heder og ære, dette var bedre enn både Peppes og Dolly og heile bunten… 😀
Denne skal jeg prøve i kveld! Rett og slett gleder meg!!!
Da er pizzaen fortært! Naminam…..Jeg er så lykkelig over å ha funnet Trines matblogg:)
og så må jeg tilføye…..at når min superkresne 10-åring sier «nam» og «de var gode de kjøttbollene», da skjønner jeg at det er kun Trines matblogg som gjelder heretter:)
😉
Og nå kom kommentaren: «Tusen hjertelig takk for mat – dette må du lage mer av»! Takk, Trine:))
Bare hyggelig! Så bra at det faller i smak!
Hei:) For en fantastisk matblogg du har:).Du la ut et bilde på instagram tidligere idag av en pizza med marinert biffkjøtt:). Den så bare heilt fantastisk ut, men kan ikke finne oppskriften på den på bloggen din. Kan du legge den ut og evt oppskriften på marinaden du marinerer kjøttet i (hvis du gjør det da;)).
Takk for det! Fredagens pizza kommer ikke på bloggen, men har brukt omtrent dette pizzafyllet http://trinesmatblogg.no/2012/03/16/pizza-med-pepperbiff-paprika-og-blamuggost/ oppå denne pizzabunnen: http://trinesmatblogg.no/2012/11/16/eltefri-pizza-med-parmaskinke-mozzarella-og-konfiserte-tomater/
Fantastisk god!! Tusentakk for alle gode oppskriftene vi får med deg!! Du er fantastisk!!!
Disse kjøttbollene fungerte også veldig godt i tomatsaus med pasta til. Svært vellykket her i huset:-)
Hei,
Veldig god pizza, anbefales til både store og små
Link til deig og saus funker ikke. Tror æ fant ut av det
Ved overgang til ny nettside forsvant dessverre alle linker i ingrediensoversikten. Har lagt dem inn nå. Takk for at du sa ifra. 🙂