Her kommer nok en smaksopplevelse, som ikke er så ulik den indiske kyllingsuppen, som er av de mest populære suppene på bloggen. Kombinasjonen eple, løk og karri er spennende, og sammen med kylling blir det en utrolig bra match! Siden denne suppen inneholder en del matfløte og kokosmelk kan det kanskje oppleves som noe mektig. Ønsker du en noe lettere utgave kan du gjerne erstatte noe av dette med litt mer kyllingbuljong. Smak deg frem!
Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
2-3 | kyllingfileter , i små biter |
1 ss | karri |
smør til steking | |
1 | rødløk , finhakket |
1 | eple , finhakket |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
1 boks | hermetiske tomater , finhakket |
1,5 dl | kokosmelk (ca.) |
1,5 dl | matfløte (ca.) |
3-4 dl | vann |
1-2 terninger | kyllingbuljongterninger eller kyllingfond |
1 klype | sukker |
frisk koriander , finhakket | |
1-2 ss | creme fraiche til topping (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Brun kyllingbitene i smør eller olje, til de såvidt tar farge. Legg til side.
Ha smør eller olje i en gryte og tilsett karri, eple, løk og finhakket chili (kan eventuelt sløyfes hvis du ønsker en mildere suppe, eventuelt øke mengden noe dersom du ønsker en hottere utgave.) La det surre i gryta til løken er blank og myk. Tilsett vann, hermetiske tomater, fløte og kokosmelk (du kan eventuelt erstatte kokosmelken helt eller delvis med fløte, eller omvendt). Smak til med kyllingbuljongterninger/fond. Dersom du benytter fond bruker du anvisningen på flasken som veiledning og smaker deg frem til ønsket styrke. (Har du kyllingkraft tilgjengelig kan du selvsagt erstatte vannet og buljongterninger/fond med det.) La suppen småkoke/trekke i ca 10 minutter. Tilsett kyllingbitene mot slutten av koketiden og la de trekke med til de er gjennomvarme.
Smak til med salt, pepper og eventuelt litt sukker. Rett før servering tilsettes eventuelt hakket koriander. Serveres gjerne med en klatt creme fraiche eller rømme, og godt brød/nanbrød som tilbehør.
Enjoy!
Nam nam, denne ser god ut! Må prøves.))
MÅ prøves!
Ikke lett å holde seg til den oppsatte ukeplanen, når en deilig suppe dukker opp. Dette blir morgendagens middag.
Må også skryte av oppskriften din på pannestekt torsk med sukkererter og «pastasalat», som sto på menyen i dag (jeg byttet ut sukkerertene med aspargesbønner). Det var bare SÅ godt!
Fint at det falt i smak Laila! Hvor mange retter er du oppe i nå?
Har prøvd 127 av oppskriftene. Det har vært en sann fornøyelse å lage rettene og ikke minst å spise dem 🙂
Du er helt rå! 🙂
Denne skal lages til jentekveld i morgen:) Kan jeg bruke currypaste i stedet for pulver?
Du kan fint erstatte karrien med currypaste. Smak deg frem!
Dette ser godt ut! Jeg er imponert over alle de flotte oppskriftene du lager. Bildene er alle supre! Du må enten ha veldig bra fotoutstyr eller så er du bare veldig flinkt til å ta bilder!
Takk for det! Bildene er nok et resultat av ok kamera, bruk av ferdiginnstilte programmer og litt meg. 🙂
NAM! Elsker sånne supper, så jeg må nok prøve denne. Hva slags fotoapparat ha du? Lurer på å bytte ut det jeg har.
Har Canon eos 600D med 60 mm makroobjektiv. Matfotografen Synøve Dreyer anbefalte 100 mm objektiv, men jeg synes dette fungerer fint til mitt bruk. 🙂
Må nok vurdere å kjøpe et sånt. Har kun et portrett objektiv 50 mm. Får uklare bilder av det.:(
jøss så spennende kombinasjon 🙂
Bra blogg, Trine!
Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til VG Nett! Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg
Takk! 🙂
Er ikke dette kyllingsuppen til Tine??
http://www.tine.no/oppskrifter/middag-og-hovedretter/kylling-og-fjarkre/7974.cms?hot-kyllingsuppe
Det er nok ikke det, selv om den har en del av de samme ingrediensene. Hvis du ser nærmere bruker jeg litt andre ingredienser og mengder. Det finnes mange varianter av denne suppen, du finner flere på bloggen også. 🙂
Hei!
Denne suppen er utrolig god, jeg jobber i en restaurant som har denne på menyen (da uten kokos melk) Anbefales alle, nam=)
Det finns inget bättre än god soppa för dessa kalla dagar
Hei! Suppen ser kjempegod ut, men jeg er desverre allergisk mot epler…kan man bruke noe annet?? Ananas kanskje??
Hei =) Tenker å prøve ut denne suppen, men lurer på om det går an å fryse den, evt oppbevare i kjøleskapet til neste dag? Det blir litt mye mat til kun en person det der.. :p
Den kan fint oppbevares i kjøleskapet en dag eller to. Har ikke forsøkt å fryse den, men det går vel bra det også. Et annet alternativ kan jo være å lage halv porsjon…
Det går helt fint å fryse den. Suppen er helt nydelig. Jeg også brukt laks istedenfor kylling til vegetarianere. Det var også veldig godt.
Kjempedeilig suppe, laget den i går 🙂
Fantastisk fine oppskrifter her, har laget mange av de.
Bruker du også i jobbsammenheng (Restaurant og matfag Vg1)
God helg 😉
Akkurat ferdig med å spise en fantastisk god suppe. Elsker matbloggen din Trine. Den er blitt min kokebok 😉
Vi lagde denne suppen i dag, og den var utrolig god! Spesiell, men god smak 🙂
Hei.
Eg har nemnt deg i eit blogginnlegg over mine favorittbloggar. Om det er noko du vil rette på, er misfornøgd med eller ynskjer å slette er det fint om du gjer beskjed. Blogginnlegget finn du her: http://ordmedklang.blogspot.com/2012/01/favorittbloggar.html
Tusen takk for hyggelig omtale! En glad start på uken! 🙂
Denne suppen var supergod. Kokte litt nudler og hadde i også. Mmmmm.
Gubben måtte fram med slikkepotten idag!! Prøver å teste ut en ny rett på hver uke, da brukes primært bloggen din! Meegeet fornøyd!
Jeg laget denne i går og makan til suppe er det lenge siden jeg har smakt. Lett og lage og kanongod. Anbefales til alle. 🙂
Jeg lager en lignende en som er uten kokosmelk, chili og koriander. Den er fantastisk, så regner med denne er det også!
Kjempegod suppe!! Også så rask å lage!!
Du er veldig flink til å legge raske retter til hverdagen i ukenemenyene og det setter jeg stor pris på! Da lager jeg sunn mat fra bånn også på travle dager.. Bloggen din er min kokebok! Tusen takk 🙂
Laget denne til familien her om dagen, det ble stor suksess 🙂 veldig godt!
OH MYE GOD!! Dødsgod suppe.
Lagde så mye at dette blir middag for 4 dager, gjør ikke meg NOE! nam nam nam
Fantastisk god suppe! No har eg endelig fått min «suppe-er-ikkje-middag»- mann til å ombestemme seg. 😉
Nydelig suppe! Vi koste oss med den til søndagsmiddag i dag 🙂
Lagde denne nydelige suppen til jentegjengen med stor suksess!
Det er lenge siden jeg har smakt en så vidunderlig suppe som dette! Kunne lett lurt meg til å tro at den kom rett fra restaurant! 🙂
Fantastisk suppe! 🙂 Smakte den først hos en venninne og måtte bare introdusere hjemme! Den blir nok til en fast rett her. Som samboeren min sa den kunne man nesten servere på restaurant :). Tusen takk for oppskriften!
Tusen takk for flott blogg. Den er til stadighet med meg på kjøkkenet. 🙂
I dag er det denne suppen som står på menyen. En sikker vinner. Hver gang!!
🙂
Hei trine:) kan denne suppa lages dagen før??
Lagde denne suppa idag og den ble knallgod! 😀 lagde også nanbrød til som også ble godt.
Hei. Denne oppskriften skal jeg prøve. Må kutte ut epler da jeg er allergisk. Har du oppskrift på tomatsuppe også? Gjerne litt «hot» 🙂
Du kan fint kutte ut eplene i denne oppskriften. Det er flere oppskrifter på tomatsuppe på bloggen: http://trinesmatblogg.no/?s=tomatsuppe&submit.x=0&submit.y=0 HVor «hot» den skal være bestemmer du selv. 🙂
hei.luerer på om kyllingbitene skal stekes litt først,eller legger du bare rett oppi?
Jeg foretrekker å steke kyllingbitene raskt først, men det er også mulig å legge dem rå i suppa og la dem trekke med til de er gjennomkokte.
Hei Trine! På lørdag kjøpte jeg med meg et godt surdeigsbrød fra jobb, som passer perfekt til suppe. Så jeg lagde denne suppa til middag til meg og min mor. Den var bare helt fantastisk, og ikke minst kjempe enkel å lage.
Tusen takk for en fantastisk oppskrift! 😀
Hei!
Denne suppen er veldig god.
Den passer best som stavmikset etter vår smak.
Så ha de lettstekte kyllingbitene oppi, gi et lite oppkok.
Øs oppi suppskåler, strø over hakket koriander, og grovhakkede salte mandler.
Til slutt litt fremme fraiche.
Litt flaksalt og kvernet pepper.
Nydelig. ( Vi brukte både karripulver og litt rød currypaste, samt sukker, og lime. Erstattet også fløten med kokoskrem )
Denne ligner veldig på kyllingsuppa som står på matfløteboksen i butikken. Jeg bruker hakkede tomater med chili/og en vanlig. Denne står på ovnen her hos meg nå, kjempegod!
Hei. Har du noe alternativ krydder til karri? Har en liten gutt som dessverre reagerer på Karri 🙁
Nydelig suppe! – Og så rask å lage! Anbefales! 🙂
Hei! kan jeg bruke grillkylling som jeg deler opp i denne? ?
Hei. Denne suppa er en gjenganger og favoritt hos oss. Vi skal ha gjester som hverken spiser kjøtt eller fisk. Har du forslag til hvordan gjøre denne om til en vegetarvariant?
Hyggelig å høre at suppen faller i smak. Her er en nyere variant av oppskriften, hvor du kanskje kan få noen ideer til en vegetarvariant: https://trinesmatblogg.no/recipe/kyllingsuppe-med-karri-tomat-og-eple/ Lykke til!