Honningstekte epler, rødløk og svisker er nydelig tilbehør til fugl eller svinekjøtt, for eksempel juleribba.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
200 g | småløk |
2 | røde epler , i båter |
2 ss | nøytral olje til steking |
12-16 | svisker |
1-2 ss | flytende honning |
2 ss | smør |
flaksalt | |
timian eller rosmarin (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Fjern kjernehuset og del eplene i jevnstore båter. Skrell småløken og del dem i to dersom de er store. Alternativt kan du benytte rødløk som deles i båter. Stek løken i nøytral olje til den begynner å bli mør. Tilsett epler, smør og honning og la det steke til eplene er møre. La sviskene steke med de siste minuttene. Krydre med flaksalt og gjerne friske urter (timian eller rosmarin) hvis du har. Serveres som tilbehør til fugl eller svinekjøtt, for eksempel juleribba.
VELBEKOMME!
Publisert 23. 12. 2020