Honningbakte gulrøtter er nydelig tilbehør til det meste. Prøv det for eksempel til kjøtt, fugl - eller alene toppet med hakkede hasselnøtter og smuldret chevré.
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
700 g | gulrøtter , gjerne i ulike farger |
3 ss | olivenolje |
3 ss | flytende honning |
1/2 | sitron , saften |
flaksalt | |
1 neve | hasselnøtter , grovt hakket |
frisk timian , grovt hakket |
SLIK GJØR DU
Skrell gulrøttene og del dem opp i jevnstore biter. Legg dem i en ildfast form, drypp over olivenolje, flytende honning og sitronsaft, og krydre med flaksalt og grovt hakket timian. Stekes ved 225 grader i 25-30 minutter, til gulrøttene er møre og har tatt litt farge.
Serveres med grovt hakkede hasselnøtter og gjerne litt smuldret chevré over. Nytes alene eller som tilbehør til kjøtt, kylling eller kalkun.
TIPS
- Tilsett gjerne også andre rotgrønnsaker, som for eksempel persillerot, sellerirot og pastinakk.
VELBEKOMME!
Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg).
Publisert 6. 11. 2019
Denne oppskriften har jeg lagd ved mange anledninger og fått mye ros for. Den er kjempegod og enkel å lage på forhånd. Genialt!
Så hyggelig å høre at den falt i smak. Tusen takk for tilbakemeldingen!
Har lagt den med baby gulrøtter òg, brukt chevre, feta, parmesan, til og med «vanlig» ost. Passer til nesten alt. Takk for oppskriften òg inspirasjon