Mange har etterlyst oppskrift på viltburger, og her kommer den - en saftig og smakfull hjorteburger med brioche, bacon, syltet rødløk og blåmuggost. Velbekomme!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

HJORTEBURGER

1000 g karbonadedeig av hjort eller annet vilt
200 g bacon , i små terninger
1 1/2 ts salt
2 ss potetmel
1 ts nykvernet sort pepper
2 ts timian (tørket)
2-3 ss dijonsennep
2 egg
1 eggeplomme
1 dl kremfløte
smør til steking

TILBEHØR

8 brioche eller hamburgerbrød
8 skiver bacon , sprøstekt
1 porsjon syltet rødløk
150 g blåmuggost
8 salatblader
chilimajones , ketchup eller annet tilbehør

SLIK GJØR DU

Brioche hamburgerbrød

Bak brioche etter denne oppskriften, eller kjøp ferdige. Lag syltet rødløk etter denne oppskriften.

Skjær baconet (til burgeren) i bittesmå biter. Legg det gjerne i fryseren en times tid så blir det enklere å skjære opp. Ha karbonadedeigen i en vid bolle, og tilsett baconet og alle de tørre ingrediensene. Rør godt sammen, slik at alt blir godt blandet. Bruk hendene eller en kjøkkenmaskin med eltekrok. Rør deretter inn sennep, eggene og eggeplommen. Spe deretter med fløten, til du har en jevn og fin farse. Fukt hendene og form 8 jevnstore burgere (ca. 180 gram og 11 cm i diameter). Legg gjerne burgerne på bakepapir/matpapir (ca. 12 x 12 cm), så blir de enklere å legge i stekepannen etterpå.

Syltet rødløk og hjorteburger med brioche

Finn frem resten av tilbehøret, slik at du har alt klart. Stek baconet sprøtt og la det renne av på litt kjøkkenpapir.

Stek burgerne i smør i ganske varm stekepanne, til de har en fin stekeskorpe på begge sider og er nesten gjennomstekt inni (eller etter smak). Del hamburgerbrødene i to og fordel salat, hjorteburger, blåmuggost, syltet rødløk og sprøstekt bacon på den nederste delen. Plasser resten av burgerbrødet oppå, og stikk gjerne en pinne nedi burgeren slik at alt holdes på plass. Server med chilimajones, ketchup eller annet tilbehør etter smak. Ovnsbakte potetbåter smaker også godt som tilbehør.

Hjorteburger med brioche, bacon og syltet rødløk

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Oj! Denne skal jeg lage, har hjort i fryseren : )
    Dropper som alltid svinekjøttet, ellers ser denne like nydelig ut som alle andre oppskrifter fra deg!
    Lurer på en annen ting; har du en god oppskrift på børek? Har veldig lyst til å lage det, filodeig med fyll er veldig dig.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste