I dag kan jeg friste med en helstekt indrefilet av storfe, servert på en fargerik sommersalat med mange gode smaker og med en deilig balsamicodressing som dryppes over. Kjøttet kan tilberedes på grillen eller i stekeovnen, det er opp til deg. En deilig rett å servere på sommerfesten, som hovedrett eller som en av flere retter på sommerbuffeten.
Ingredienser
OKSEFILETEN
600-700 g | oksefilet |
2-3 ss | olivenolje |
2 | hvitløksfedd , finhakket |
2 kvister | timian |
salt og pepper |
SALATEN
150 g | ruccula eller annen småbladsalat |
100 g | bringebær |
100 g | bjørnebær |
25 g | pinjekjerner , ristet |
parmesan , høvlet |
DRESSING
6 ss | extra virgin olivenolje |
3 ss | balsamicoeddik , vellagret type |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
La gjerne kjøttet hvile i romtemperatur en times tid før du skal grille det. Gni kjøttet inn med olivenolje, salt, pepper, finhakket hvitløk og timian. Grill kjøttet først raskt på en sone med direkte varme på grillen til det har en fin stekeskorpe over det hele. Legg deretter kjøttet på indirekte varme, til det har en kjernetemperatur på ca. 56 grader. Snu kjøttet ofte. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter.
Dersom du heller vil steke kjøttet i stekeovnen kan du først steke det raskt i en stekepanne, til du får en fin stekeskorpe over det hele. Legg deretter kjøttet i en ildfast form og stek det videre ved 125 grader (over- og undervarme) til du har en kjernetemperatur på ca. 56 grader. La kjøttet hvile i ca. 15 minutter.
Ha salaten på et stort serveringsfat, og fordel bringebær, bjørnebær og ristede pinjekjerner over. Rør sammen olivenolje og balsamico, og smak deg frem til en fin balanse mellom smakene. Smak til med salt og pepper. Ringle ca. halvparten av dressingen over salaten.
Skjær kjøttet i skiver og legg oppå salaten. Fordel litt høvlet parmesan over salaten og server umiddelbart, med resten av dressingen og gjerne litt focaccia ved siden av.
Dersom du ønsker en varm saus til kjøttet kan du for eksempel prøve denne balsamicosausen.
VELBEKOMME!
Hei! Serverer du kjøttet varmt, eller vil det fungere kaldt også?
Jeg serverer kjøttet varmt, men det går nok fint å servere det kaldt også.
Hei. Satser på dette til selskapet i helga, men det ser ut til at jeg vil slite med å få tak på bjørnebær. Er det noe som kan erstatte dette?? Tipper opptinte frosne bjørnebær ikke gjør helt samme susen…
Jeg fikk heller ikke tak i hverken bringebær eller bjørnebær i dag, men satser på at det fungerer fint med nektariner i stedet for. 🙂