Har du noen brune bananer til overs? Putt dem i kaker, pannekaker - eller i havregrøten, som jeg har gjort her. I tillegg til at det smaker godt så trenger du ikke å tilsette sukker eller lignende.
Se ellers tips avslutningsvis om hva du kan benytte brune bananer til.
Ingredienser
2 1/2 dl | vann |
2 dl | lettmelk eller annen melk |
1 1/2 dl | havregryn (lettkokte) |
1 | banan , most |
1/4 ts | salt |
bær , frukt og/eller nøtter |
SLIK GJØR DU
Ha vann, melk og havregryn i en kjele og gi det hele et forsiktig oppkok under omrøring. Mos bananen og ha den i gryta. Senk varmen og la grøten småkoke til den er passe tykk, etter ca. 5 minutter. Rør av og til. Smak til med salt.
Server grøten med topping etter smak og behag, for eksempel friske bær, frukt eller nøtter.
TIPS
- Dersom du ikke kan lage noe av de brune bananene umiddelbart kan du skjære dem opp i biter og legge i fryseren. Bananbitene er også fine å benytte i feks. pannekaker, smoothie og sjokoladekake.
- Sjekk ut flere oppskrifter hvor du kan benytte brune bananer her. Og dersom du ikke har brune bananer hjemme, så finner du dem i fruktdisken også, ofte single og til nedsatt pris.
VELBEKOMME!
Hurra, jeg er semifinalist i VIXEN Awards, i kategoriene MAT og ÅRETS BUSINESS! Sistnevnte avgjøres av juryen, men i kategorien MAT trenger jeg DIN stemme! Du kan stemme HER (du kan kun stemme en gang pr. kategori) tom. 15. januar.
Sikkert mange fine oppskrifter MEN det burde stå hva innhold av næringsmidler / karbohydrater .. evt sukker .. kalorier osv. Det rr nangecdom går på diett og mange som har diabetes 1 ellerdiabetes 2
Jeg må dessverre skuffe deg der, jeg har ingen planer om å starte å næringsberegne oppskriftene på bloggen min. Har skrevet litt om det her: https://trinesmatblogg.no/faq/#hva-er-kaloriinnholdet-i-oppskriften
Dersom du bruker en app av typen Lifesum el.liknende så er det fort gjort å beregne næringsinnhold og kalorier om det er av interesse! Jeg syns det står respekt av at Trine har fokus på alt det andre maten også er, for eksrmpel god smak, fine opplevelser, vakre farger og felleskapet rundt et måltid!
Takk for det Ragnhild! 🙂