En enkel og velsmakende konfekt som hører julen til. Finn frem:
Behold skjermen på mens du lager mat
Ingredienser
100 g | smør |
1 ts | vaniljesukker |
2 ss | kakao , siktet |
6 ss | sukker (gjerne demerarasukker) |
1 ss | vann |
1/2 ts | espressokaffe ,(pulver) |
3 dl | havregryn (ca.) |
SLIK GJØR DU
Bland alt sammen til en fast deig. Sett deigen eventuelt litt kaldt for at deigen skal bli lettere å arbeide med. Form små boller og sett til avkjøling. Oppbevares kjølig i tett boks.
Enjoy!
Publisert 14. 12. 2011
Dette skal prøves.
Nok en herlig julegodis 🙂
Lagde de i fjor og har i noen dager lurt på hvor jeg fikk oppskriften fra, nå vet jeg det 😉 god timing og takk for god matinspirasjon!
God ide!Bittelitt sunt til og med…
they look really good!
Åh, min barndoms negerboller frem fra glemselen! Litt mer politisk korrekt med havreboller da 😉 Og jeg ruller dem i perlesukker eller kokos. Nam!
hvor lenge holder disse seg?
Hei Trine! Disse så deilige ut. Før jeg så denne oppskriften din hadde jeg fått en oppskrift av en venninne som jeg prøvde ut nå for etpar dager siden.
Denne oppskriften fikk jeg av min venninne:
100 gram smør
1 ts vaniljesukker
2 ss kakao
1 dl sukker
2 ss sterk kaffe
3 dl havregryn
kokosmasse
Alt blandes godt og rulles til kuler som igjen rulles i kokosmasse. Dette ble kjempegodt, syns jeg. Oppskriften din og min venninnes er ganske lik.
Klem fra Jeanette 🙂
Skal smøret smeltes eller bare være mykt og røres inn? 🙂
Smøret skal ikke smeltes, men røres sammen med de øvrige ingrediensene. Lykke til!
Hei
Kan man lage disse uten espressopulver? Ser kjempe gode og enkle ut 🙂
Jeg laget dem med sterk kaffe, istedenfor espressopulver og vann! Samme væskemengde i kaffe:) Kjempegode på begge måter.
Like lang holdbarhet som smøret, skulle jeg tro 🙂
Hei.
Du har så mange fine oppskrifter, og jeg leter ofte etter inspirasjon fra deg, både til baking og matlaging! 🙂
Men nå er jeg på jakt etter den perfekte spiselige julegaven, og syns disse så både gode og spennende ut. Spørsmålet er da; hvor lang holdbarhet har de?
Det heter negerboller 🙂
Hei ..
Sånne lagde vi mye av da jeg var liten på 60 tallet. Husker de var kjempegode…:)Samme oppskrift , men med kokos utenpå..
Må man ha i smør?
Er det noen som vet hvor mange kcal det er i dem ? De er kanon gode !
Kan anbefale noen dråper rom essens også