
The Hummingbird Bakery er et obligatorisk stoppested om du er på visitt i London. Bakeriet bugner av de deiligste bakverk, og det sies at folk står i kø rundt kvartalet for å få en bit av herlighetene. Du trenger imidlertid ikke å reise til London for å ta del i de gode smakene, du kan nemlig lage herlighetene selv på ditt eget kjøkken. I kokeboken "the hummingbird bakery - kakeboken", fant jeg denne oppskriften, som vekket gode kakeminner med smaker fra min oldemors kjøkken. Finn frem:
Ingredienser
270 g | usaltet smør romtemperert |
150 g | hvitt sukker |
150 g | brunt sukker |
2 | egg |
2 ts | vaniljesukker |
380 g | hvetemel |
1/2 ts | salt |
1 ts | natron |
1/2 ts | kanel |
110 g | havregryn |
200 g | rosiner |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig og kremete med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter eggene, ett av gangen og rør godt. Sikt hvetemel, natron og kanel i en bolle, tilsett havregryn og salt og bland godt sammen. Tilsett det tørre i smørblandingen og bland det hele godt sammen. Rør til slutt inn rosinene med en slikkepott eller lignende.
Ha deigen på et melet bakebord og trill til en pølse. Del opp i passende emner (20-24 stk), alt etter hvor store cookies du ønsker. Trill til kuler og legg på bakepapirkledt stekebrett med god avstand mellom hver. Stekes ved ca 175 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyldenbrune og faste. La de hvile litt på stekebrettet, før du avkjøler de ytterligere på en bakerist. Oppbevares i tett boks.
Enjoy!
så kjempegode ut!
Ser gode ut selv om jeg personlig nok hadde byttet ut rosinene med sjokolade. Hadde sikkert funka det også! ;o)
Men bare et lite spørsmål som kanskje du kan svare på: Innimellom kommer man over oppskrifter der man skal bruke usaltet smør, men til gjengjeld må man da som regel tilsette salt i tillegg. Hvorfor det? Jeg pleier selv å overse det glatt, bruke vanlig smør og la være å tilsette ekstra salt…
Vilka härligt goda kakor 🙂
mmmmm, ser kjempe gode ut Trine :))))
okei, disse var farligt gode!!! kan virkelig anbefales! de ble bakt i helgen, måtte til med litt mer mel for å få til en pølse på kjøkkenbenken, men de ble virkelig gode. Skal bakes på nytt til helgen for å tas med på påsketur, skjønner ikke hvor første ladning tok veien… 🙂
Lagde disse og tok med på jobb og det var en stor suksess! Fikk mange hyggelige komentarer. Blandt annet: «It’s hard to make a perfect cookie; crisp at the edges, soft in the midle, but you did it». Så tusen takk for oppskrift! Jeg tilsatte litt vanijesukker og kardemomme i tilegg, og klemte kulene litt flate før steking.
Jeg har rykende ferske Havre- og rosincookies à la The Hummingbird Bakery:-)) Supergode, må prøves!! Tusen takk for oppskrift!!
Hei, Har du andre oppskrifter fra The Hummingbird Bakery? Håper det:-)
Det kommer en ny oppskrift om noen dager 😉
Dette ble nydelig! Men siden fulgte veiledningen til punkt og prikke glemte jeg vaniljesukker, har du mulighet til å putte det inn så jeg ikke glemmer det neste gang også?
Eh, og så lurte jeg på om du virkelig setter dem i ovnen i kuleform, hos meg trengte de et lite flattrykk for å bli jevne..
Takk for inspirerende blogg!
Helt nydelig smak av kanel rosin å havregryn å perfekt å ha en kjeks med på trening for å få opp energien i en hard treningsøkt av og til tommel opp for denne oppskriften ❤️