The Hummingbird Bakery er et obligatorisk stoppested om du er på visitt i London. Bakeriet bugner av de deiligste bakverk, og det sies at folk står i kø rundt kvartalet for å få en bit av herlighetene. Du trenger imidlertid ikke å reise til London for å ta del i de gode smakene, du kan nemlig lage herlighetene selv på ditt eget kjøkken. I kokeboken "the hummingbird bakery - kakeboken", fant jeg denne oppskriften, som vekket gode kakeminner med smaker fra min oldemors kjøkken. Finn frem:
Ingredienser
270 g | usaltet smør romtemperert |
150 g | hvitt sukker |
150 g | brunt sukker |
2 | egg |
2 ts | vaniljesukker |
380 g | hvetemel |
1/2 ts | salt |
1 ts | natron |
1/2 ts | kanel |
110 g | havregryn |
200 g | rosiner |
SLIK GJØR DU
Rør smør og sukker luftig og kremete med kjøkkenmaskin. Tilsett deretter eggene, ett av gangen og rør godt. Sikt hvetemel, natron og kanel i en bolle, tilsett havregryn og salt og bland godt sammen. Tilsett det tørre i smørblandingen og bland det hele godt sammen. Rør til slutt inn rosinene med en slikkepott eller lignende.
Ha deigen på et melet bakebord og trill til en pølse. Del opp i passende emner (20-24 stk), alt etter hvor store cookies du ønsker. Trill til kuler og legg på bakepapirkledt stekebrett med god avstand mellom hver. Stekes ved ca 175 grader i ca 15 minutter, til kjeksene er gyldenbrune og faste. La de hvile litt på stekebrettet, før du avkjøler de ytterligere på en bakerist. Oppbevares i tett boks.
Enjoy!
så kjempegode ut!
Ser gode ut selv om jeg personlig nok hadde byttet ut rosinene med sjokolade. Hadde sikkert funka det også! ;o)
Men bare et lite spørsmål som kanskje du kan svare på: Innimellom kommer man over oppskrifter der man skal bruke usaltet smør, men til gjengjeld må man da som regel tilsette salt i tillegg. Hvorfor det? Jeg pleier selv å overse det glatt, bruke vanlig smør og la være å tilsette ekstra salt…
Vilka härligt goda kakor 🙂
mmmmm, ser kjempe gode ut Trine :))))
okei, disse var farligt gode!!! kan virkelig anbefales! de ble bakt i helgen, måtte til med litt mer mel for å få til en pølse på kjøkkenbenken, men de ble virkelig gode. Skal bakes på nytt til helgen for å tas med på påsketur, skjønner ikke hvor første ladning tok veien… 🙂
Lagde disse og tok med på jobb og det var en stor suksess! Fikk mange hyggelige komentarer. Blandt annet: «It’s hard to make a perfect cookie; crisp at the edges, soft in the midle, but you did it». Så tusen takk for oppskrift! Jeg tilsatte litt vanijesukker og kardemomme i tilegg, og klemte kulene litt flate før steking.
Jeg har rykende ferske Havre- og rosincookies à la The Hummingbird Bakery:-)) Supergode, må prøves!! Tusen takk for oppskrift!!
Hei, Har du andre oppskrifter fra The Hummingbird Bakery? Håper det:-)
Det kommer en ny oppskrift om noen dager 😉
Dette ble nydelig! Men siden fulgte veiledningen til punkt og prikke glemte jeg vaniljesukker, har du mulighet til å putte det inn så jeg ikke glemmer det neste gang også?
Eh, og så lurte jeg på om du virkelig setter dem i ovnen i kuleform, hos meg trengte de et lite flattrykk for å bli jevne..
Takk for inspirerende blogg!
Helt nydelig smak av kanel rosin å havregryn å perfekt å ha en kjeks med på trening for å få opp energien i en hard treningsøkt av og til tommel opp for denne oppskriften ❤️