Lag en smakfull gulrotkake med en silkemyk ostekrem!
Ingredienser
GULROTKAKE
2 | egg |
100 g | brunt sukker |
100 g | hvitt sukker |
1 1/2 dl | soyaolje eller solsikkeolje |
175 g | hvetemel |
1 ts | vaniljesukker |
1 ts | malt kanel |
1 ts | natron |
1 ts | bakepulver |
1/2 ts | malt ingefær |
250 g | gulrot (ca. 3 stk) |
OSTEKREM & DEKOR
300 g | kremost , nøytral |
125 g | smør , romtemperert |
500 g | melis (ca.) |
1-2 ts | sitronsaft |
50 g | blåbær (ca.) |
oxalis og spiselige blomster til dekor (kan sløyfes) |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme).
Kle en kakeform som er 20 cm i diameter med bakepapir i bunnen, og pensle sidene med litt nøytral olje. Riv gulrøttene, ca. halvparten finrevet og resten litt grovere.
Pisk egg, olje, brunt og hvitt sukker i kjøkkenmaskinen, til du får en luftig røre. Tilsett hvetemel og de øvrige tørre ingrediensene, og rør det raskt inn i eggeblandingen. Tilsett til slutt de revne gulrøttene. Fordel røren i kakeformen.
Stekes på midterste rille i ca. 40 minutter. Følg med mot slutten av steketiden. Du sjekker om den er ferdigstekt ved å stikke en fyrstikk midt i kaken. Er fyrstikken ren er kaken gjennomstekt, men følger det kakerøre med steker du dem noen minutter til, før du sjekker på nytt. Avkjøl kaken på rist. Sett den gjerne i kjøleskapet en stund før du skal pynte den.
Så er det ostekremen som står for tur. Bruk romtemperert smør (viktig) og rør til det er kremete. Tilsett deretter kremosten og kjør maskinen litt til, til du har en jevn blanding. Tilsett deretter melis og sitronsaft (smak til) til du har en fin konsistens på ostekremen (den skal ikke flyte utover).
Del den avkjølte gulrotkaken i to deler på langs. Legg den nederste delen av kakebunnen på et serveringsfat, ha ca. 1/3 av ostekremen oppå kakebunnen og bre den jevnt utover. Legg den øverste delen av kakebunnen oppå og smør resten av ostekremen jevnt utover hele kaken og langs sidene. Ha resten av ostekremen i en sprøytepose med tipp og dekorer toppen etter smak og behag. Pynt gjerne også med bær, urter og spiselige blomster – server og nyyyt!
Gulrotkaken er holdbar i kjøleskapet i ca. en uke, og kan også fryses.
LYKKE TIL!
Kan kaken stå kjølig med glasur et par timer? eller blir den soggy/dårlig da?