Her kommer en reprise på en deilig gulrotdip med ingefær som tidligere er blitt publisert som tilbehør til denne salaten. Kombinasjonen gulrot og ingefær er nemlig magisk - prøv den du også!
Ingredienser
4 | gulrøtter , i små biter |
3 ss | ingefær , revet |
1/2 dl | vann |
2 ss | extra virgin olivenolje |
1 ss | sitronsaft |
1 ts | flytende honning |
1/4-1/2 ts | gurkemeie |
2 ss | crème fraîche eller rømme |
salt |
SLIK GJØR DU
Skrell/vask gulrøttene og skjær dem i små, jevnstore biter. Ha dem i blender/kjøkkenmaskin med kniver sammen med vann, olivenolje, sitronsaft, honning og gurkemeie. Kjør det til du har en jevn og glatt puré. For å få den silkemyke konsistensen på dippen trenger du en kraftig blender/kjøkkenmaskin med kniver, ettersom du skal finmose rå gulrøtter. Dersom du ikke har det kan det være lurt å rive både gulrøtter og ingefær på et rivjern, før du kjører dem med stavmikser eller lignende. Tilsett crème fraîche og kjør den litt til. Smak til med salt og eventuelt litt mer sitron eller honning, om nødvendig.
Serveres som dip eller tilbehør til salater, falafel ol.
Dipen oppbevares tildekket i kjøleskap, og er holdbar i 3-4 dager.
VELBEKOMME!
Lagde denne, syns det var unødvendig med vann, den ble for tynn. Om jeg skulle hatt væske i ville jeg også heller gått for appelsinjuice