Grillsesongen er i gang, og jeg vil i den anledning friste med smakfulle grillspyd med svinekjøtt, chorizo og rødløk. Serveres med en nydelig BBQ-saus, som smaker godt til annen grillmat også.
Ingredienser
GRILLSPYD
600 g | svinefilet , i biter |
225 g | chorizo (spicy type), i biter |
2 | rødløk , i store biter |
grillspyd |
BBQ-SAUS
1/2 | løk , finhakket |
2 ss | olivenolje |
3-4 fedd | hvitløk |
2 dl | ketchup |
2 dl | brunt sukker (eller vanlig sukker) |
1 dl | eplesidereddik |
1/2 - 1 | sitron , saft og skall |
1 - 1 1/2 ss | worchestersaus |
tabasco | |
kajennepepper |
SLIK GJØR DU
Lag BBQ-sausen ved å frese løk og hvitløk i olivenoljen på middels temperatur, til løken er blank og myk. Tilsett resten av ingrediensene. Smak deg frem til ønsket styrke. La sausen småkoke i 10-15 minutter.
Skjær kjøtt, pølse og løk i omtrent like store biter. Tre bitene på grillspyd, men pass på at de ikke tres på for tett. (Dersom du benytter trespyd må de bløtlegges i minst 30 minutter før du skal grille.) Tre gjerne også på store biter med rød paprika, hvis du har det.
Ta av ca. 1/4 av BBQ-sausen og pensle grillspydene. Grill dem på alle sider på direkte varme, og deretter noen minutter på indirekte varme, til kjøttet er gjennomstekt. La spydene hvile i ca. 10 minutter før servering.
Server grillspydene med resten av BBQ-sausen, og med for eksempel brokkolisalat, focaccia og grillede småpoteter som tilbehør.
TIPS
- Oppbevar BBQ-sausen i tett glass i kjøleskapet. Den er også ypperlig til for eksempel kylling og storfekjøtt også. Sausen er holdbar i ca. 3 uker.
- Alle grillmatoppskriftene finner du samlet her.
VELBEKOMME!