I dag kan jeg friste med en saftig grillet svinefilet toppet med chili- og limesmør, servert med ovnsbakte småpoteter og en smakfull maissalat med syltet rød chili som tilbehør.
Velbekomme!
Ingredienser
SVINEFILET
700 g | svinefilet eller svinenakke |
2 ss | nøytral olje |
1 ts | tørket timian |
1 ts | malt koriander |
1 ts | hvitløkspulver |
1 ts | malt ingefær |
1/2 ts | flaksalt |
1/4 ts | sort pepper |
CHILI- OG LIMESMØR
100 g | smør , romtemperert |
1 | lime , finrevet skall |
2 ts | Sriracha eller mer |
2 klyper | flaksalt |
MAISSALAT MED SYLTET CHILI
2-3 | maiskolber (ferdig kokt) |
1/2-1 | crispisalat eller annen salat, i grove biter |
1/2-1 | rødløk , i tynne skiver |
3 | vårløk , i skiver |
100-150 g | feta , smuldret |
1 neve | friske urter , feks. koriander og basilikum, grovhakket |
syltet rød chili etter smak |
OVNSBAKTE POTETER
4 porsjoner | småpoteter |
2-3 ss | nøytral olje |
flaksalt |
SLIK GJØR DU
CHILI- OG LIMESMØR
Ha romtemperert smør og resten av ingrediensene i en liten bolle, og rør sammen til alt er godt blandet. Smak eventuelt til med mer sriracha. Ha smøret over på litt matpapir eller plastfolie, og form det til en liten pølse. Legg chilismøret i kjøleskapet slik at det hardner igjen. Skjær chilismøret i skiver rett før servering.
OVNSBAKTE POTETER
Sett stekeovnen på 225 grader, over- og undervarme. Vask potetene og ha dem i en ildfast form. Ringle over litt olivenolje og strø over flaksalt. Stekes på midterste rille til poteten er mør og litt gyllen, etter 15-20 minutter avhengig av størrelsen på potetene.
MAISSALAT MED SYLTET CHILI
Lag maissalat etter denne oppskriften. Syltet chili kan eventuelt erstattes med finhakket rød chili.
GRILLET SVINEFILET
Fjern eventuelle sener på kjøttet og pensle det med nøytral olje. Rør sammen krydderet og fordel det over kjøttet. Grill svinefileten på direkte varme til du har en fin stekeskorpe over hele kjøttstykket. Skru ned varmen og legg kjøttet over på indirekte varme (les mer om det her), og grill videre til kjøttet har en kjernetemperatur på ca. 65 grader. La kjøttet hvile i minst 10 minutter før servering.
Svinefileten kan gjerne byttes ut med svinenakke eller nakkekoteletter av svin.
SERVERING
Skjær kjøttet i skiver og legg på en skive chili- og limesmør. Server maissalaten og de ovnsbakte potetene som tilbehør.
TIPS
- Varier gjerne med annet grillmattilbehør, som for eksempel brokkolisalat. Alle oppskrifter med grillmattilbehør finner du samlet her.
- Chili- og limesmøret kan gjerne lages flere dager før servering. Dersom du får noe til overs kan du gjerne oppbevare restene i fryseren.