Vi innledet sommerferien med å besøke gode venner på hytta deres i den svenske skjærgården, og som seg hør og bør fikk noen godsaker bli med oss hjem på hytta etterpå. Slik som kalveentrecôten som spiller hovedrollen i denne oppskriften. Kalvekjøttet har her fått selskap med et nydelig urtesmør med urter fra urtehagen og deilige grillede grønnsaker. En skikkelig høydare, rett og slett! Til 4 porsjoner trenger du omtrent:
Ingredienser
Grillet kjøtt og grønnsaker
4 skiver | kalveentrecôte (eller entrecôte av storfe) |
småpoteter | |
småløk | |
Squash , i tykke skiver | |
fylt paprika (2 paprika + 250 g cherrytomater + 3 fedd hvitløk + basilikum) |
Persillesmør
150 g | romtempererert smør (ca.) |
2 fedd | hvitløk , finhakket |
friske persille , grovt hakket | |
1/4-1/2 | sitron (skall og saft) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rør sammen ingrediensene til persillesmøret, og sett det kaldt.
Kok potetene nesten ferdige (15-20 minutter, avhengig av størrelsen). Tre dem på grillspyd, gjerne sammen med småløk. (Dersom du benytter trespyd må du bløtlegge dem i ca 30 minutter før du skal grille.)
Del og rens paprika, og gjør klar cherrytomatene som angitt i oppskriften.
Gjør klar squashen. Pensle grønnsakene med litt olje og legg potetspydene og paprikaene på grillen.
La kjøttet ligge i romtemperatur ca. en time før du skal grille det. Grill kjøttet på direkte varme til det har en fin stekeskorpe på begge sider. La deretter kjøttet hvile i ca. 10 minutter. Grill ferdig grønnsakene, og fyll paprikaene med tomatblandingen, mens kjøttet hviler.
Server kjøttet med de grillede grønnsakene som tilbehør og en raus klatt med persillesmøret oppå kjøttet. Nytes gjerne med en god rødvin til.
Enjoy!
Ja dette hvet jeg er en høydare. Når vi er i Sverige kjøper vi alltid entrecote av kalv.
Flott tips til alt tilbehøret. Nå skal jeg lage poteter på en ny måte for meg.