Hils våren velkommen med en enkel, men smakfull forrett med grillet asparges, urtepesto og baconsmuler!
Hvis du vil lage retten vegetarisk, se tips avslutningsvis.
Ingredienser
ASPARGES & TILBEHØR
20 | asparges (ca.) |
4-6 skiver | bacon |
parmesan , flak | |
friske urter til dekor | |
sort pepper , nykvernet | |
godt brød |
URTEPESTO
1-2 dl | friske urter , feks. basilikum, persille og kjørvel |
1 fedd | hvitløk , grovt hakket |
3-4 ss | pinjekjerner , ristet |
25-50 g | parmesan , finrevet |
1 - 1 1/2 dl | ekstra virgin olivenolje |
sitronsaft , smak til | |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne til de begynner å ta litt farge. La dem avkjøles noe. Bland friske urter, pinjekjerner (hold av noen til dekor), hvitløk og revet parmesan, og kjør det med en stavmikser eller lignende. Tilsett en god olivenolje og kjør pestoen til den får ønsket konsistens. Smak til med sitronsaft, salt og pepper.
Stek baconet til det er gyllent og sprøtt, og la det renne av på litt kjøkkenpapir. Smuldre det deretter i mindre biter.
Kutt av ca. 2 cm nederst på aspargesen (eller der de naturlig knekker), og kok dem 1-2 minutter i lettsaltet vann. Legg dem deretter i kaldt vann slik at kokeprosessen stopper. Dette kan gjøres flere timer før servering. Pensle aspargesen med nøytral matolje, krydre med salt og pepper og grill dem på direkte varme til de er gylne og passe kokt, etter 2-3 minutter.
Server aspargesen umiddelbart, og topp dem med urtepesto, pinjekjerner, parmesan, baconsmuler og friske urter. Godt brød smaker også godt som tilbehør.
TIPS
- Bruk krydderurter du har tilgjengelig i pestoen, eller bare basilikum.
- Hvis du ikke vil grille aspargesen kan du koke dem ferdig i kokevannet eller steke dem på en grillpanne (ikke nødvendig å forkoke dem).
- Dersom du vil lage en vegetarisk rett kan du erstatte baconsmulene med for eksempel sprøstekte rugsmuler eller konfiterte cherrytomater. Parmesanen kan byttes ut med en annen ost, eller droppes.
VELBEKOMME!