Det er ikke alle typer grønnsaker som er like spennende for junior på snart fire, men jeg skal si at spinaten fikk ben å gå på da den ble servert i denne smaksrike og enkle pastaretten. Nå kan det ha sammenheng med at han er veldig svak for blåmuggost, ja det er faktisk favorittpålegget i matboksen for tiden. I tillegg til at dette er en av juniors favoritter er det en smaksrik, rask og enkel pastarett som også faller i smak hos oss voksne.
Ingredienser
Pastaretten
250 g | fersk tortellini eller ravioli (fylt med ost) |
200 g | spinat , frisk eller frossen |
1/2 dl | matfløte |
100 g | blåmuggost |
1/2 beger | crème fraîche |
salt og pepper , smak til |
Tomatsalaten
cherrytomater , delt i to | |
basilikumblader | |
olivenolje | |
maldonsalt |
SLIK GJØR DU
Kok tortellini/ravioli etter anvisningen på pakken og la den renne av i et dørslag.
Fordel spinaten i bunnen av et ildfast fat. Benytter du frossen spinat må du tine den først og helle av overskuddsvannet. Fordel den ferdigkokte pastaen over.
Kok opp matfløten, tilsett blåmuggosten og rør godt, til osten har smeltet. Tilsett creme fraiche, rør godt og smak til med nykvernet sort pepper, og eventuelt litt salt. Hell sausen over spinaten og pastaen.
Stekes ved 225 grader i 15-20 minutter.
Del tomatene og legg i et lite fat, sammen med basilikumbladene. Ringle over litt av din beste olivenolje og strø litt maldonsalt over.
Serveres med godt brød, for eksempel foccacia.
Enjoy!
Det så utrolig godt ut! Giovanni Ranas tortellini er mine favoritter, enten den med basilikum eller den med gorgonzola og nøtter.
Ser veldig godt ut , men hvor får man kjøpt gode ferske tortelini da ?
Det kjøper jeg i de fleste kjedebutikkene i nærområdet mitt. Flere merker, bla Fjordland.
Kan man bytte ut blåmuggosten med en annen ost?
Hei! jeg må takke deg for så flotte oppskrifter! Har siden i vår prøvd mange av dine retter og ulike bakverk,og hele familien setter stor pris på maten. Trinesmatblogg.no er nå blitt mitt førstevalg når jeg skal lage finne oppskrifter til hverdag og fest!
Hei og takk! men hva slags tortellini (fylt med hva?)
Jeg benytter ravioli eller tortellini fylt med ost, men du kan jo benytte det du helst foretrekker/har tilgjengelig. Lykke til! 🙂
Denne ble laget på mandag … hadde bakt valnøttbrød på søndag så da slo jeg to fluer i en smekk .. veldig godt 🙂
Høres ut som en bra kombinasjon! 🙂
Supergodt! Og så fort gjort!:)
Nydeleg godt! Vi har handla inn til ei ny veke, ut frå middagstipsa dine, gledar meg!
Høres nydelig ut, men skal fersk spinat forvelles først, eller er dette unødvendig? I så fall utrolig lettvint – dette skal prøves! Bruker bloggen din flittig og gleder hele familien med velsmakende mat. Tusen takk!
Tusen takk for en fantastisk blogg med mange flotte oppskrifter 🙂
Har du tips til andre oster man kan bytte ut blåmuggosten med?
Denne laget jeg i går, og det ble veldig godt! Kjempeenkelt og raskt å lage. Hadde i noen kokte erter i tillegg – kan anbefales. Ikke nødvendig å forvelle spinaten. Og blåmuggostsmaken ble ikke så framtredende, for den som ikke liker det.
Hei,
jeg brukte 400gram spinat og vi følte at det ble litt mye spinat på 500gram pasta. Det ble også litt lite smak på sausen/ostesausen så neste gang blir det litt mindre spinat og muligens enda litt mer kryder på ostesausen.
Men veldig godt og spennende kombinasjon med blåmuggosten 🙂
Tok en hurtigvariant uten gratinering som jeg syns ble vellykket. Varmet spinaten i stekepanne til den falt sammen og hadde den over i ostesausen. Serverte sausen ved siden av siden dattra på fire liker ting hver for seg, så hun spiste tortellinien «bar».
Deilige smaker! Dette kommer på menyen igjen snart?
Hei!
God smak men vår ble bare til vann. Hva har gått galt? Brukte fersk spinat og lett crème fraiche.
Mvh Karoline og Arvid
Heilt fantastisk god, heile familien likte denne middagen! ( Det skjer ikkje ofte at alle er fornøgde rundt bordet.. kresne barn. )