Ferdige fylte tortellini er et ypperlig utgangspunkt for en gratinert pastarett. Jeg har her brukt tortellini fylt med ricotta og spinat, og tilsatt grønne erter og soltørkede tomater, som sammen gratineres med en deilig ostesaus. Bruk fylt pasta etter smak, og tilsett gjerne bacon eller skinkebiter dersom du ønsker det.
Ingredienser
PASTA & FYLL
500 g | tortellini med ricotta og spinat (el.) |
4-5 | soltørkede tomater , i biter |
100-150 g | grønne erter (gjerne frosne) |
50 g | parmesan , revet (eller annen ost) |
frisk basilikum |
OSTESAUS
50 g | smør |
3 ss | hvetemel |
3 dl | grønnsaksbuljong eller kyllingbuljong |
3 dl | helmelk |
1 1/2 ts | dijonsennep |
50 g | parmesan , revet (eller annen ost) |
1/8-1/4 ts | revet muskatnøtt (kan sløyfes) |
salt og pepper |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader, over- og undervarme.
Lag tortellini etter oppskriften på pakken, men la den koke/trekke ca. ett minutt mindre enn det som er angitt. Hell av kokevannet og fordel pastaen i en ildfast form som er omtrent 24-28 cm i diameter. Skjær den soltørkede tomaten i mindre biter og fordel over pastaen.
Lag ostesausen ved å smelte smøret i en tykkbunnet gryte, og rør deretter inn hvetemelet. Spe med buljong og melk, litt etter litt, mens du rører jevnlig. La sausen småkoke 2-3 minutter under stadig omrøring. Den skal nå ha tyknet noe. Tilsett osten og smak til med sennep, finrevet muskatnøtt, salt og pepper. Rør inn de frosne ertene. Hell sausen umiddelbart over pastaen og fordel revet parmesan oppå.
Stekes på midterste rille i ca. 25 minutter, til osten er gyllen og fin. La retten hvile i et par minutter, og server den gjerne med frisk basilikum (eller andre urter) og godt brød som tilbehør.
Flere pastaretter finner du samlet her.
VELBEKOMME!
Veldig god og lettvint. Nam nam.
Hvor mange grader?