Her kommer oppskrift på en god og mettende suppe som også er ganske sunn. Det er tre ting på en gang det. Til to store og en liten trenger du omtrent:
Ingredienser
100 g | bacon , i biter (kan sløyfes) |
1 | gulrot , i terninger |
1 bit | sellerirot , i terninger |
1/3 | squash , i terninger |
1 boks | hermetiske tomater (gjerne cherrytomater) |
1 | liten rødløk , i biter |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
5 dl | grønnsaksbuljong/kraft/fond |
1/2 pakke | ferdigkokte bønner |
salt og pepper | |
friske krydderurter, finstrimlet | |
fetaost eller chevrè til garnityr |
SLIK GJØR DU
Fres baconet til det får farge og la det renne av på et kjøkkenpapir. Eller dropp baconet slik at du får en ren vegetarrett. Fres gulrøtter og sellerirot i litt smør eller olje noen minutter. Tilsett løk, hvitløk og squash og la det frese med på middels temperatur til løken er blank og myk. Tilsett grønnsakskraften og tomatene og la det småkoke til grønnsakene er møre. Knus noen av tomatene med en sleiv eller lignende. Tilsett bønner og bacon, og smak til med salt, pepper og friske (eller tørkede) krydderurter. Suppen er ferdig når bønnene er varme og har riktig konsistens.
Server gjerne med litt smuldret fetaost eller chevrè, sammen med godt brød.
Enjoy!
Denne skal definitivt prøves ut! Supper er favoritten blandt mat, og bønner er også yndlingsfyll. Skal tro om fetaen kan byttes ut med fersk mozzarella, og at man kan gratinere suppen som med fransk løksuppe?
Visst kan du bytte ut med mozzarella – og gratinere! Lykke til!
Dette så nydelig ut. Men ferdigkokte bønner i pk.? Jeg forbinder det med boks. Er det en spesiell type? 🙂
Ja, jeg brukte bønner i pakning, men du kan også fint benytte bønner på boks. 😉
Denne suppen er bare knallgod! Har laget den til familien en gang, og i kveld er det venninnekveld med suppen og focaccia (din oppskrift) på menyen. Det blir garantert suksess! Finnes ikke noe bedre enn varm suppe med masse smak på en iskald og blåsende kveld. Regner med at et glass god rødvin ikke gjør skade som tilbehør, selv på en onsdag 🙂
Hei! jeg kokte grønnsakskraft til suppe for et par dager siden. Har du noen tips til hva jeg bruke de deilige grønnsakene til som kokte i kraften? TAKK for super blogg. Hilsen Heidi
Kunne du lagt ut en oppskrift på løksuppe? Gjerne med litt mer spennende ingredienser en den rene klassikeren :).
Hei.
Jeg er dessverre ikke så glad i bønner, har du et alternativ? Ellers takk for masse inspirasjon og matglede:)
Veldig god med mye god smak! Jeg brukte en pakke kikerter da jeg ikke fant bønner i farten. Uansett – suppen anbefales!
Prøvde denne i går, helt nydelig!