Denne suppen er en stor favoritt hjemme hos oss. Den kan selvfølgelig varieres ift hva du har tilgjengelig av fisk og grønnsaker. Godt blir det uansett. Slik gjorde jeg det, og fikk ca 3-4 porsjoner:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

500 g laksefilet i terninger
100 g reker (kan sløyfes)
1 bit sellerirot i strimler
1 gulrot i strimler
1 liten fennikel i strimler
1 liten purreløk i ringer
olje (eller smør) til steking
1 boks hermetiske tomater
8 dl fiskekraft (evt fiskefond eller fiskebuljong)
hvitvin (kan sløyfes) en skvett
2,5 dl matfløte
kajennepepper
litt maisenna og vann
salt
dill hakket

SLIK GJØR DU

Kutt opp alle ingrediensene før du begynner. Jeg benyttet en julienneskreller til selleri og gulrot og skar fennikelen i tynne skiver som jeg skar i strimler. Kutter du alt med kniv er det viktig at du har omtrent lik størrelse på grønnsakene, slik at de blir ferdige omtrent samtidig.

Fres selleri og gulrot i smør et par minutter, og tilsett deretter fennikel og purreløk, og la det frese et par minutter til. Tilsett tomatene, fiskekraft, fløte, ca 1-2 ss finhakket dill og eventuelt litt hvitvin hvis du har. La suppen koke til grønnsakene er møre, etter ca 10 minutter. Rist sammen litt maisenna og vann og ha i suppen, som gis et lite oppkok. Smak deretter til med salt og kajennepepper.

Ha i laksebitene og la de trekke med noen minutter til de er ferdige. Ikke rør i suppen. Tilsett rekene rett før servering.

Serveres i varme tallerkener, gjerne med litt finhakket dill på toppen, og med godt brød til.

Enjoy!

Skriv ut
  1. This soup seems DELICIOUS.I'm triyng it today! Thanks for sharing your recipes. (The pics are beautiful and mouthwatering ^^)

  2. Hi,congratulations for your blog.SABORES&OLORES.˚˛*˛°.˛*.˛°˛.*★* Feliz *★* 。*˛.˛°_██_*.。*./ ♥ .˛* .˛。.˛.*.★* Año 2011 *★ from VIGO SPAIN , greetings,MARIMI

  3. Hei! Jeg lurer på når du har i fløten? Skal den koke, eller ikke? Jeg er alltid redd for at sauser/supper med mye vann/tomater e.l. skal skille seg når jeg har i fløten – har ikke helt skjønt hva som gjør at det noen ganger skiller seg og andre ikke?…Mvh,Elsie

  4. Takk, takk for hyggelige kommentarer! Det er så koselig!Elsie; fløten skal oppi sammen med den øvrige væsken. Det hadde falt ut av oppskriften, men skal nå være fikset på! Takk for at du sa ifra!Trine 😉

  5. Hei Trine!Tusen takk for bloggen din! Men pga. deg måtte jeg gå til innkjøp av sånn vannsuger de putter i munnen de, sånn de har hos tannlegen. Fikk jo så mye vann i munnen når jeg leste gjennom bloggen! ;)Jeg har begynnt å blogge selv. Og mat er nok noe av det jeg kommer til å blogge om! Har faktisk linket bloggen din allerede på "blogrullen" min.Keep up the good work, og håper jeg får lov å linke til bloggen din innimellom ;)Sjekk meg gjerne ut på vgeiendom.noMvh Vegar

  6. Takk for koselige kommentarer!Vegar; det var da svært… 😉 Koselig om du vil lenke til bloggen min. Trine 😉

  7. Godt nytt år =)Tusen takk for mange gode matttips i 2010, og gleder meg til nye oppskrifter i 2011. Jeg skal definitivt teste ut denne nydelige laksesuppen!

  8. Denne suppa blei servert til 8 store og små – alle likte den godt!Takk Trine for at du deler oppskriftene og de deilige bildene med oss.Klem NL

  9. Vi hadde denne suppen til middag idag, og den var veldig god! Enkel, kjapp og grei å lage og veldig smakfull 🙂 Denne skal vi helt klart lage igjen.

  10. Tusen takk for en superdeilig oppskrift! Jeg laget denne til middag i går, og fikk masse skryt av min kjære. Heilt fantastisk godt! Skal invitere gjester til denne middagen.

    Kjempe fin blogg du har! Jeg har laget flere av dine oppskrifter. 😉

    Beate

  11. Hei!

    Vi er glade i fiskesupper hjemme hos oss, men begynner å bli litt lei av de to-tre favorittene som går igjen og igjen… Etter at jeg (noe skamfull) har gått bort fra min private boikott av oppdrettslaks åpner det seg nye muligheter, og denne suppa hadde vi forleden dag. Den ble tatt godt imot av store og små, og kommer garantert til å dukke opp på middagsbordet vårt igjen!

  12. Hei

    Første gang jeg laget denne suppen ble den så god at jeg ikke helt kunne skjønne at det var jeg som hadde klart å lage noe så godt! Laget den igjen i dag i en litt tykkere versjon så det ble en slags «fiskekjele» og serverte med ris til, det ble også veldig godt.

    Har prøvet et par andre av dine oppskrifter og alt har blitt veldig godt!

    Tusen takk for gode oppskrifter og mye inspirasjon!

  13. Denne var helt nydelig! Godt å komme hjem til etter en lang dag! Enkel å lage, smakfull og varm! Fikk ikke tak i fennikel, men jeg følte ikke at den manglet noenting. Mettende og sunn, skal definitivt prøve den igjen! God variasjon av fiskemiddagen synes jeg. Tusen takk Trine! 😀

  14. Denne suppen skal jeg prøve:-) Ser kjempegod ut. Er det noe spesielt slag av julienneskreller jeg bør kjøpe?
    Hilsen Ann-Kristin

  15. Denne suppa er bare knallgod, og er veldig glad i bloggen din da vårt største problem i uken er å finne på matretter;) Stå på Trine 🙂

  16. Hei, oppdaget bloggen din nå nylig, og følger den nå nå :-)Den er helt super, og liker den så godt fordi det meste her er mulig å lage for en som meg…ikke noen kløpper på kjøkken . Idag har jeg «syklubb» og skal lage laksesuppen, må få til denne 🙂

  17. Deilig suppe! Men jeg brukte lang tid på å skjære grønnsakene. Hvilket juliennejern har du/kan du anbefale?

  18. Denne suppen er helt nyyyydelig Jeg tar i en fiskebuljong og. Har laget den flere ganger. Takk for en fantastisk blogg, er innom hver dag og elsker oppskriftene dine

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste