I dag kan jeg friste med en fyldig fiskesuppe med torsk, reker, deilige grønnsaker og mange gode smaker. Lag den som meg, eller improviser med det du har av sjømat, grønnsaker og meieriprodukter.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

400 g torskefilet , sei, laks eller annen fisk
200 g reker , rensede
2 sjalottløk , finhakket
nøytral olje til steking
1 ss tomatpuré
400 g hermetiske tomater , hakkede
7 dl vann
2 1/2 dl matfløte
2 gulrot , i tynne staver
1 persillerot , i små terninger
1 liten fennikel , i biter
3 vårløk , finsnittet
2-3 ss fiskefond
1/2-1 ts paprikapulver
1/4 ts kajennepepper
1/2 sitron , saften
1 ts sukker
salt
maisenna
1 ss frisk dill , grovt hakket
chiliflak

SLIK GJØR DU

Skjær opp grønnsakene som angitt. Skjær rotgrønnsakene i tynne strimler/små terninger slik at de ikke trenger så lang koketid.

Stek løken i litt nøytral olje, til den er blank og myk. Tilsett tomatpureen, rør godt sammen og la det surre i ca. 1 minutt. Ha i hermetiske tomater, vann, matfløte, gulrot, persillerot, fennikel og vårløk, og gi det hele et forsiktig oppkok. Smak til med fiskefond, paprikapulver, kajennepepper, sitronsaft, sukker og litt salt. La suppen småkoke i ca. 10 minutter, til rotgrønnsakene er nesten møre. Dersom du synes suppen er tynn kan du eventuelt røre inn litt maisenna (utrørt i litt vann).

Mens suppen koker kan du rense rekene og skjære fisken i jevnstore biter (ca. 2 x 2 cm). Strø litt salt over fisken.

Ha hakket dill og fisken i suppen og la den trekke i ca. 3 minutter, til fisken begynner å flake seg. La rekene trekke med det siste minuttet. Suppen er ferdig når rekene er gjennomvarme.

Server suppen umiddelbart, gjerne toppet med en sitronbåt, litt frisk dill og en klype chiliflakes. Serveres med for eksempel godt brød, rundstykker eller scones.

Fiskesuppe med torsk og reker

TIPS

  • Torsk og reker kan byttes ut med annen sjømat, som for eksempel laks, sei, krepsehaler el.
  • Persillerot og/eller gulrot kan byttes ut med for eksempel sellerirot eller pastinakk.
  • Matfløte kan erstattes helt eller delvis med kremfløte, creme fraiche eller rømme.
  • Fiskefond kan erstattes med fiskebuljongterninger (smak deg frem til riktig mengde).

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Dagens middag hos oss. Kjempegod!! Du har utrolig gode oppskrifter og de er veldig tydelig og godt forklart. Før din blogg prøvde jeg alltid ut oppskrifter før jeg ba gjester. Nå inviterer jeg glatt 10 gjester på retter fra din blogg uten utprøving og gjør stor suksess. Må fortelle at jeg serverte en treretters med dine oppskrifter og fikk høre av en begeistret gjest som hadde vært på en Michelin-restaurant i København i uka før, at den treretteren jeg serverte, var bedre. Hurra for deg og takk for alle gode oppskrifter!

  2. Gode oppskrifter som er lett å lykkes med og uten mye «dikkedarer», og ikke minst, ingredienser som man finner uten å bo på Aker Brygge!!

  3. Supergode oppskrifter. Delikate og lette å lage. Er blitt flink med å ha utvalg av krydder og litt i frysern (eks. fisk og kylling) så jeg har stort sett nok å lage av. Får gode tilbakemeldinger på maten din.

  4. nå har jeg gjort klar handleliste til påskematen,nam nam mye god mat så nå gleder jeg meg.

  5. Jeg valgte å koke kraft på rekeskall for å få ekstra mye smak og så doblet jeg mengde reker. Gleder meg til å få besøk av min fadder og servere den til ham. Vi sees så sjelden og jeg frykter det blir mindre fremover av ulike årsaker.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste