Med fiskerester fra fryseboksen og norske rotgrønnsaker fra grønnsaksskuffen, tryllet jeg frem denne smakfulle fiskesuppen på under en halvtime. Når jeg får fisk til overs pleier jeg å vakumere den og legge den rå i fryseboksen, og når jeg har til sammen 400-500 gram ender de ofte i en fiskesuppe eller lignende, som for eksempel denne fiskesuppen med tomat og rotgrønnsaker - og toppet med litt hvitløkskrem. Prøv den du også!
Ingredienser
FISKESUPPE
500 g | fiskefilet (laks, torsk, sei el.) |
1 | rødløk , i tynne båter |
nøytral olje | |
400 g | hermetiske tomater , hakkede |
7 dl | vann |
1-2 terninger | fiskebuljong (eller fiskefond) |
2 | poteter , i terninger |
2 | gulrøtter , i skiver |
150 g | sellerirot , i terninger |
1/2 | purreløk , i skiver |
sukker | |
kajennepepper , smak til | |
salt og pepper , smak til | |
dill (kan sløyfes) |
HVITLØKSKREM & TILBEHØR
4 ss | crème fraîche eller lettrømme |
1/2 | sitron , finrevet skall |
1 fedd | hvitløk , finhakket |
salt og pepper , smak til | |
baguetter eller annet brød |
SLIK GJØR DU
Skjær opp grønnsakene i jevnstore biter, slik at du har alt klart før du setter i gang. Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker, du «må» ikke bruke det samme som står i ingrediensoversikten over.
Finn frem en vid gryte og fres rødløken et par minutter i litt nøytral olje, til løken er blank og myk. Tilsett tomater, vann, fiskebuljong/-fond (smak til) og grønnsaker. Gi det hele et oppkok og la det småkoke til grønnsakene er nesten møre, etter 15-20 minutter. Smak til med sukker, krydder, friske urter og salt.
Skjær opp fisken opp i jevnstore i terninger. Jeg brukte rester av laks, sei og torsk da jeg laget denne oppskriften. Tilsett fisken i suppa og la de trekke uten å koke, i 3-5 minutter. Suppen er ferdig når fisken så vidt begynner å flake seg.
Mens grønnsakene putrer i gryta lager du hvitløkskremen. Vask sitronen under lunkent vann og tørk den med litt kjøkkenpapir eller lignende. Riv skallet fint med et zesterjern eller lignende. Ha sitronskallet i en liten bolle sammen med crème fraîche (eller rømme) og hvitløk. Rør godt sammen, og smak til med salt og pepper.
Server fiskesuppen umiddelbart, med hvitløkskrem og baguetter (eller annet godt brød) som tilbehør.
VELBEKOMME!
Har du testet ut søkefeltet på bloggen? Her kan du skrive inn ingredienser du ønsker å benytte, og få opp oppskrifter som inneholder nettopp disse ingrediensene. Prøv det du også og bruk opp det du har i skuffer og kjøleskap – slik at vi sammen kan være med på å bidra til redusert matsvinn!
Hei Trine! jeg har laget denne mange ganger, den er knall god. Sist serverte jeg den til min amerikanske familie og har nå fått epost med spørsmål om oppskrift (du spres ut i verden nå). Da jeg skulle oversette ble jeg plutselig litt usikker på dette med vann og fond. Dersom man bruker fond, skal man da ha 7 dl? Eller skal man ha 7 dl vann og fond i tillegg? Mvh, Vilde
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak! Fond er høykonsentrert og må blandes ut med vann. Følg oppskriften på emballasjen (eller bland ut etter smak). Bruk 7 dl vann + fond i tillegg, eller bland ut slik at du har 7 dl ferdigutblandet fond, det skal uansett ikke så mye fond til. Håper dette var oppklarende.