De aller beste fiskepinnene lager du enkelt selv, og det trenger slett ikke å ta så lang tid. Sett gjerne resten av familien i arbeid, slik at en kan skrelle poteter, en annen lager råkostsalaten, mens tredjemann lager fiskepinnene - så går det unna på null komma niks! Når du skal lage fiskepinner trenger du fisk, hvetemel, egg og litt krønsj. Prøv det selv, det er enklere enn du tror!
Ingredienser
FISKEPINNER
700 g | torskefilet |
3 ss | hvetemel |
3/4 ts | salt (ca.) |
1/4 ts | nykvernet sort pepper (ca.) |
2 | egg , sammenvispet |
100 g | brødrasp /panko |
FARGERIK RÅKOSTSALAT
3-4 | gulrøtter , revet |
1 | eple (syrlig), revet |
1/2 | lime , saft og skall |
litt sukker salt og pepper |
CHILIMAJONES
150 g | majones (ca.) |
2-3 ss | sweet chilisaus , smak til |
TILBEHØR
4 porsjoner | poteter eller ris |
SLIK GJØR DU
Kok potetene møre eller tilbered risen etter anvisningen på emballasjen.
Riv gulrøtter og epler på den groveste delen av råkostjernet og ha dem i en liten bolle. Vask limen, tørk den med litt kjøkkenpapir og riv skallet (kun det grønne). Drypp ca. halvparten av limesaften over de revne grønnsakene. Smak til med litt sukker, salt og pepper, og eventuelt litt mer limesaft.
Del torsken i jevnstore biter. Finn frem tre vide skåler. Ha hvetemel, salt og pepper i den ene, visp sammen eggene i den andre, og ha panko/brødsmuler i den tredje. Sånn, nå er du klar til å panere!
Vend fiskebitene først i melblandingen slik at den er helt dekket av mel, og ha den deretter oppi eggeblandingen – før du til slutt dypper den oppi panko/brødsmulene slik at fisken har et jevnt lag over det hele. Legg den panerte fisken på en ren, stor tallerken, og gjør det samme med resten av fiskebitene.
Finn frem en vid stekepanne. Stek fisken (i to omganger) i litt nøytral olje, til den er gyllen og fin på begge sider, og fisken er ferdig stekt.
Rør sammen majones og sweet chilisaus. Smak deg frem til du får ønsket styrke på chilimajonesen din.
Server fiskepinnene umiddelbart, med råkostsalaten, chilimajonesen og poteter/ris som tilbehør.
VELBEKOMME!
Hei!
Må bare si at jeg synes du er fantastisk flink!! Jeg følger bloggen din og har også boka di, jeg prøver ut mange av oppskriftene dine og lykkes faktisk hver gang,mange har blitt favoritter, det som gjør dine oppskrifter så bra er smaksammensetningen av helt vanlige råvarer, men noen få ganger er det inndigrenser som jeg ikke har hørt om og da savner jeg at du kan skrive hvor de er å få kjøpt,
Lykke til videre !
Denne så god ut, skal prøves!
Fiskepinner er veldig godt, hvis man lager dem selv. Denne varianten er populær her i huset:
https://www.coop.se/Recept–mat/Recept/k/kokospanerad-fisk-med-sweet-chili-och-lime/
hvor kjøper du de japanske brødsmulene?
Du kan også knuse cornflakes og bruke istedet for den japanske brødsmule varianten. Supergodt!
De har saitaku merket på Meny, på alt sushi ting. Så sikkert der du kan få tak i brødrasp også.
Nam! Dette var supergodt 🙂
Lagde denne i går. Fantastisk god! Super enkelt og såååå godt!!
Min mann sier han ikke liker fisk, men sette slukte han??????
Takk!
Lagde denne forleden med hjemmelaget potet/pastinakk stappe til. Fantastisk god og såå enkel! Takk Trine! 🙂
Utrolig god rett!!
Hei. Hjemmelaget fiskepinner falt i smak her i huset også. Jeg byttet ut hvetemel med rugmel (hadde bare finmalt, men kan bruke grov også) og da trengte jeg ikke brødrasp. Det grove melet gjør det samme. Var helt nydelig…..
Enkelt og veldig godt 🙂 Til meg selv, om ikke tåler hvete, brukte jeg sammalt grov spelt, ingen brødrasp. Det funket også veldig bra 🙂
Veldig godt?Men hvor kjøper vi den brødrasp du bruker?
Jeg har ikke egg, kun melk. Tror du det er mulig uten?
Har masse seifilet i frysen. Går like bra det? Eller må det være torsk til panko paneringen??
Du kan fint benytte seifilet istedet!
Hei! Skal teste ut denne! Gleder meg! Hvordan blir de hvis jeg fryser de ferdigstekte restene?
Ser digg ut, men tåler ikke eggehvite. Noe som kan erstatte dette?
«Dette er den beste fiskeretten jeg vet! Hva skulle du ha gjort uten Trine mamma? Min sønn er begeistret. Det er vi andre og´!! I dag dryssa jeg litt currypulver i melet før jeg panerte fisken.Det ble veldig godt.