«I dag skal vi ha pakker til middag – fiskepakker!» Å ovnsbake fisk og grønnsaker i folie er en enkel, sunn og ikke minst smakfull måte å tilberede fisk på. Her går ikke en eneste dråpe fiske- og grønnsakkraft til spille, og vitaminene er også intakt. Det er nesten for godt til å være sant.
Ingredienser
FISKEPAKKER
600 g | fiskefilet (torsk, sei, laks el.) |
75 g | spinat |
1 | rødløk , i tynne båter |
1 | rød paprika , i strimler |
8-12 | cherrytomater , delt i to |
1/2 | purre , finsnittet |
100 g | sorte oliven |
6 ss | olivenolje |
dill | |
salt og pepper | |
4-6 ark | aluminiumsfolie |
FETAKREM
200 g | feta |
3 ss | crème fraîche eller rømme |
2 fedd | hvitløk , grovt hakket |
1/4-1/2 | rød chili , finhakket |
TILBEHØR
4 porsjoner | poteter , ris eller pita |
1 | sitron , i båter |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 200 grader (over- og undervarme). Kok poteter eller ris etter anvisningen på pakken.
Del opp aluminiumsfolien i kvadratiske ark. Skjær opp fisken i jevnstore biter. Fordel spinaten midt på aluminiumsfolien og legg fisken oppå. Skjær opp grønnsakene og ha over sammen med sorte oliven og frisk dill, drypp over litt olivenolje og krydre med salt og pepper.
Pakk folien forsiktig sammen og legg fiskepakkene med skjøten opp på et stekebrett eller lignende. Stekes midt i ovnen ved 200 grader i 12–15 minutter, til fisken så vidt faller fra hverandre.
Kjør alle ingrediensene til fetakremen med en stavmikser eller lignende, til alt er godt blandet.
Server fiskepakken sammen med ønsket tilbehør (poteter, ris eller pita), samt sitronbåter og fetakremen – og nyt!
TIPS
- I fiskepakken kan du putte de fleste sorter fisk, og gjerne frossen fisk (pass på at den har tint helt opp før du setter i gang).
- Bruk det du har tilgjengelig av grønnsaker (bruk gjerne opp rester). Bruk gjerne et juliennejern eller lignende dersom du skal benytte rotgrønnsaker.
VELBEKOMME!
Ville det ikke vært vel så lurt å ha ovnsbakte potetbåter til når man først bruker stekeovnen? Jeg er fan av å kunne lage hele middagen i ovnen!
Og denne fiskeretter skal jeg prøve! Høres deilig ut!
Det kan du selvsagt gjøre, både kokte og ovnsbakte passer til denne retten.
Grønnsakene er jo helt rå etter sen korte tiden i ovnen, er det meningen?
Fileterer du fisken, eller deler du bare fisken i skiver.
Kjell Kojen
Prøvde denne i dag og det var kjempegodt. Brukte torsk og laks, og hadde ris ved siden av, men det hadde fungert fint med poteter eller pita også. Fetakremen var helt nydelig! Takk for nok en fantastisk oppskrift Trine, du skuffer aldri. ❤️
Tusen takk for hyggelig tilbakemelding! Alltid gøy å høre at oppskriftene faller i smak!