Fajitas med biffkjøtt, spicy tomatsalsa og en søt og litt hot mango- og habanerosalsa tar fredagstacoen til nye høyder. Prøv det du også!
Ingredienser
FAJITAS & TILBEHØR
600 g | entrecôte |
3-4 ss | tacokrydder |
8-12 | tortillalefser |
8-12 | salatblader |
tomatsalsa | |
revet ost |
MANGO- OG HABANEROSALSA
1 | mango , i terninger |
1/2 | rødløk , i små terninger |
1/2 | habanerochili , finhakket |
1/2 - 1 | lime , smak til |
1 klype | salt |
koriander , smak til |
SLIK GJØR DU
Ha mango, rødløk, habanerochili i en liten bolle, og rør godt sammen. Smak til med salt, pepper, limesaft og frisk koriander. La gjerne salsaen stå å trekke litt før servering, slik at alle de gode smakene får satt seg. Dette er hotte saker – habanerochili kan eventuelt erstattes med vanlig rød chili fra dagligvarebutikken dersom du ønsker en litt mildere variant.
Lag tacokrydder etter denne oppskriften eller kjøp ferdig.
La gjerne kjøttet hvile i romtemperatur i ca. en time før du skal steke det. Skjær kjøttet i tykke skiver og krydre det med tacokrydder rett før du skal steke det. Stek kjøttet i nøytral olje i varm stekepanne, i 2-3 minutter på hver side, til kjøttsaften så vidt pipler frem. La kjøttet hvile utildekket i 10 minutter, og skjær det deretter opp i skiver rett før servering.
Server biffkjøtt og mangosalsa oppå tortillas, sammen med ønsket tilbehør – for eksempel salatblader, tomatsalsa og revet ost.
Ønsker du annet tilbehør kan du ta en titt her, hvor jeg har samlet oppskriftene på det beste tilbehøret. Alle tex-mex-oppskriftene på bloggen finner du samlet her.
VINTIPS (fra Sara Døscher): San Huberto Bonarda 2019 (Argentina), Pris: kr 195 (varenr: 12271201). Med mat som dette må vi til sør-Amerika. Mange forbinder nok rødvin fra Argentina med malbec-druen, og det er helt riktig – argentinerne er gode på malbec. Men har du hørt om bonarda? Bonarda er en annen rødvinsdrue som det dyrkes mye av her. Vinene er ikke like mørke, kraftige og tanninrike som malbecene og er derfor et strålende valg til texmex. Denne er leskende, fruktig og ikke for heftig. Her får solmoden og sødmefull fruktighet leke seg med smaksrikt krydder. Bli kjent med en ny drue – kanskje er bonarda din nye tacofavoritt?
VELBEKOMME!
Vi tenker likt i dag, dette er på menyen hos oss i kveld også! Men med hjemmelaget salsa fra din oppskrift! God helg
Kjære Trine
Vi lagde i dag denne retten med både guacamole, tomatsalsa, mango og habanerosalsa og maiskrem. Det smakte helt utsøkt. Og best av alt det var igjen rester til lunsj i morgen. Tusen, tusen takk for de vanvittig gode oppskriftene du byr på.
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak! Takk for din tilbakemelding!