I hagen strutter epletreet med deilige røde og gode epler. Og de kommer godt med - i første omgang i epleterte, eplemarmelade, råkostsalat - og i suppe. Sistnevnte var en sikker vinner hos både store og små forleden.
Når du først er i gang kan det være lurt å lage opp en god porsjon, så har du kan unne deg en liten slant litt senere i uka også.
Til 4 trenger du omtrent:
Ingredienser
Eplesuppe
6 | epler , skrelt og uten kjernehus |
6-7 dl | vann |
1 | sitron (ca. )smak til! , saften |
6-7 ss | sukker smak til! |
Tilbehør
Friske epleskiver | |
vaniljeis |
SLIK GJØR DU
Skjær eplene i mindre biter og ha de i en kjele sammen med vann, sitronsaft, kanelstang og litt av sukkeret. Kok opp og la det koke på svak varme til eplene er myke. Kjør epleblandingen med en stavmikser eller i en foodprosessor til du får en glatt blanding. Smak eventuelt til litt mer sukker. Avkjøl suppen og sett den etterpå et par timer i kjøleskapet.
Eplesuppen serveres kald med vaniljeis (kan sløyfes) og tynne eplebiter.
Enjoy!
DEn så forfriskende ut ! :- )
Hei, Trine. Meget delikat dessert. Liker spesielt den friske fargen og klarheten på suppen. Kjempebra.
Takk for det Runar! 😉
Må definitivt prøves ut ! Takk !
Denne falt i smak hos store og små. Veldig god:)
Så supert å kunne lage dagen før. Smakte deilig.
Denne var frisk og god 🙂
Takk for mange flotte oppskrifter!
Denne suppen ble laget av 24 epler i går og skal være med på kursvest i dag. Min suppe ble imidlertid ikke klar i det hele tatt og jeg lurer om du har noen tips til hva man bør passe på for å få den så klar som din. Forøvrig vil jeg prøve med grønne epler neste gang for å få en friskere eplesmak. Fikk ikke tak i norske røde epler.
Flott nettside du har. Kunne du ha samlet oppskriftene som er glutenfrie?
Nam nam :p Lagde det på hjemmedagen