Vi hilser desember velkommen med en smakfull varm eplegløgg med deilige krydder og et hint av appelsin. Bruk eplejuice av god kvalitet - det kjenner du på smaken!
Ingredienser
| 10 dl | eplejuice (ferskpresset) |
| 2 | kanelstang |
| 3 | stjerneanis |
| 10 | nellikspiker |
| 2-3 cm | frisk ingefær , i skiver |
| 1-2 ss | flytende honning |
| 1 | appelsin |
OBS. Lurt å tenke på når du justerer antall porsjoner.
SLIK GJØR DU
Ha ferskpresset eplejuice i en kjele sammen med krydder og frisk ingefær. Skjær 4 skiver av appelsinen (til dekor), og press saften ut av den resterende halvdelen og ha i kjelen. Varm opp mot kokepunktet, la det stå å trekke noen minutter (uten å koke) til gløggen er passe krydret. Smak til med flytende honning.
Sil av og server eplegløggen varm med en appelsinskive som dekor.

TIPS
- Smak gjerne til med litt calvados, whisky eller konjakk, hvis du vil.
VELBEKOMME!
Begge oppskriftene skal prøves i helga. Veldig spennende med en ny vri på julebrødet.
Utrolig mange gode oppskrifter du har. Veldig kjekt å få følge deg.
Håper det falt i smak! Takk for tilbakemeldingen! 🙂