Vi hilser desember velkommen med en smakfull varm eplegløgg med deilige krydder og et hint av appelsin. Bruk eplejuice av god kvalitet - det kjenner du på smaken!

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

10 dl eplejuice (ferskpresset)
2 kanelstang
3 stjerneanis
10 nellikspiker
2-3 cm frisk ingefær , i skiver
1-2 ss flytende honning
1 appelsin

SLIK GJØR DU

Ha ferskpresset eplejuice i en kjele sammen med krydder og frisk ingefær. Skjær 4 skiver av appelsinen (til dekor), og press saften ut av den resterende halvdelen og ha i kjelen. Varm opp mot kokepunktet, la det stå å trekke noen minutter (uten å koke) til gløggen er passe krydret. Smak til med flytende honning.

Sil av og server eplegløggen varm med en appelsinskive som dekor.

Eplegløgg

TIPS

  • Smak gjerne til med litt calvados, whisky eller konjakk, hvis du vil.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Begge oppskriftene skal prøves i helga. Veldig spennende med en ny vri på julebrødet.
    Utrolig mange gode oppskrifter du har. Veldig kjekt å få følge deg.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste