Hjemmelaget eggesalat er et smakfullt pålegg som du rører sammen i en fei. Ypperlig å servere til påskebrunsjen, julelunsjen eller hvis du bare har lyst på noe ekstra godt til helgefrokosten.
Ingredienser
6 | egg , hardkokte |
50 g | rømme eller creme fraiche |
50 g | majones |
2 ts | dijonsennep |
1/2 ts | Sriracha eller annen chilisaus |
1 klype | sukker |
2 - 3 ss | rød paprika , finhakket |
1 | vårløk , finhakket |
salt og pepper | |
persille eller gressløk , finhakket |
SLIK GJØR DU
Kok eggene i ca. 9 minutter og ha dem deretter umiddelbart over i kaldt vann. La eggene avkjøles noen minutter i det kalde vannet og fjern deretter skallet. Del eggene opp i små terninger. Skjær også opp paprika og vårløk som angitt.
Rør sammen rømme/creme fraiche og majones, og smak til med sennep, chilisaus, sukker, salt og pepper. Rør inn paprika og vårløk, og vend deretter inn eggene. Gi salaten et lite dryss med friske urter før servering.
Nytes gjerne alene oppå deilig hjemmebakt brød eller rundstykker, eller som tilbehør til røkt laks, spekemat el. Den er også et populært innslag på buffeter.
Eggesalaten oppbevares tildekket i kjøleskapet, og er holdbar i 4-5 dager.
VELBEKOMME!
Hei. Er d en bunt med vårløk? Dobbel porsjon må jeg da ha to bunter
Nei, det er en stilk vårløk. En hel bunt blir nok litt heftig…
Jeg synes det ble for lite saus, så jeg øket til 80 gram creme fraiche og 80 gram majones. Det har kanskje betydning hvor store eggene er