Hjemmelaget eggesalat er et smakfullt pålegg som du rører sammen i en fei. Ypperlig å servere til påskebrunsjen, julelunsjen eller hvis du bare har lyst på noe ekstra godt til helgefrokosten.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

6 egg , hardkokte
50 g rømme eller creme fraiche
50 g majones
2 ts dijonsennep
1/2 ts Sriracha eller annen chilisaus
1 klype sukker
2 - 3 ss rød paprika , finhakket
1 vårløk , finhakket
salt og pepper
persille eller gressløk , finhakket

SLIK GJØR DU

Kok eggene i ca. 9 minutter og ha dem deretter umiddelbart over i kaldt vann. La eggene avkjøles noen minutter i det kalde vannet og fjern deretter skallet. Del eggene opp i små terninger. Skjær også opp paprika og vårløk som angitt.

Rør sammen rømme/creme fraiche og majones, og smak til med sennep, chilisaus, sukker, salt og pepper. Rør inn paprika og vårløk, og vend deretter inn eggene. Gi salaten et lite dryss med friske urter før servering.

Nytes gjerne alene oppå deilig hjemmebakt brød eller rundstykker, eller som tilbehør til røkt laks, spekemat el. Den er også et populært innslag på buffeter.

Eggesalaten oppbevares tildekket i kjøleskapet, og er holdbar i 4-5 dager.

Eggesalat

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Jeg synes det ble for lite saus, så jeg øket til 80 gram creme fraiche og 80 gram majones. Det har kanskje betydning hvor store eggene er

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste