Egg og bacon er obligatorisk til påskens frokoster, brunsjer eller lunsjer. Her er en ny variant, hvor egget stekes oppi baconet. Det er kjapt å forberede og passer seg selv i stekeovnen mens du gjør ferdig resten av måltidet.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4-6 skiver bacon
4 egg
salat og eventuelt noen spirer
god olivenolje
cherrytomater , delt i to
chilisaus
chiliflakes
brød , for eksempel eltefritt halvgrovt speltbrød

SLIK GJØR DU

Egg i bacon

Forvarm ovnen til 200 grader, over-og undervarme. Kle 4 ramekinformer eller muffinsformer med bakepapir. Legg baconskivene langs innsiden av formen, slik at det dannes en liten «kopp». Knekk ett egg oppi hver av formene og sett dem forsiktig i stekeovnen. Stekes midt i ovnen i 15-20 minutter, til baconet har tatt litt farge og egget er passe stekt.

Egg i bacon

Gi eggene et lite dryss med chiliflakes og server umiddelbart sammen med litt salat, cherrytomater, noen dråper olivenolje, chilisaus og godt brød.

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Jeg prøvde disse eggene til hyttefrokosten første påskedag. De ble bejublet av samtlige rundt frokostbordet. På hytta hadde vi verken teflon-muffinsformer eller ramekinformer, så eggene fløt litt utover bakebrettet. Men de smakte heldigvis godt likevel!

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste