Har du lyst på noe godt? Lag crostini toppet med spekeskinke, pepperrotkrem og syrlige eplebiter. Dette er en kjapp og smakfull aperitif, forrett eller smårett som du enkelt fikser på under 20 minutter!
Ingredienser
PARMASKINKE & CROSTINI
6-8 skiver | parmaskinke eller annen god spekeskinke |
1 | baguette (16 skiver) |
flaksalt | |
sort pepper , nykvernet | |
frisk timian |
PEPPERROTKREM
150 g | kremost , naturell |
50 g | crème fraîche eller seterrømme |
1 1/2 ss | pepperrot , revet |
salt og pepper |
SYLTET EPLE
1 | rødt eple , i små terninger |
3 ss | extra vigin olivenolje |
2 ss | eplesidereddik |
2 ts | flytende honning |
salt og pepper | |
frisk timian |
SLIK GJØR DU
Sett stekeovnen på 250 grader, over- og undervarme. Skjær opp baguetten i omtrent like tykke skiver og fordel dem utover et bakepapirkledd bakebrett. Pensle litt olivenolje på begge sider, og strø litt flaksalt på den ene siden. Stekes midt i ovnen i ca. 5 minutter, til skivene er litt gylne i kantene. Legg dem over på en rist for avkjøling.
Rør sammen olivenolje, eplesidereddik og flytende honning i en liten bolle. Smak til med salt og pepper. Skyll eplet, fjern kjernehuset og skjær det opp i små terninger. Ha epleterningene og bladene av et par kvister timian i eddikblandingen, og rør sammen. La det stå å trekke i noen minutter. Rett før servering siler du av væsken.
Rør sammen kremost og creme fraiche, til det blir kremete. Smak til med revet pepperrot (ok å bruke den på tube hvis du ikke har fersk pepperrot), nykvernet sort pepper og eventuelt litt salt. Ha gjerne kremen i en sprøytepose, og oppbevar den kaldt til du skal anrette.
Sprøyt litt pepperrotkrem på brødbitene og fordel eplebitene oppå. Del parmaskinken i 2 eller 3 biter og legg dem på toppen. Topp crostiniene gjerne med frisk timian og nykvernet sort pepper, og server dem sammen med friske bobler i glassene.
TIPS
- Alternativt kan du steke brødbitene i en stekepanne eller på en grillpanne.
- Alle elementene i denne retten kan gjerne forberedes på forhånd, og anrettes rett før servering.
VELBEKOMME!
Hei Trine.
Takk for fantastisk mange gode tips og oppskrifter. Du er gull!
Jeg lurer på om eplene til denne crostinien også kan lages dagen før.
Eller om de bare skal trekke i væsken noen minutter før servering.
Hen en fin kveld.
Svenning
Hei Trine
Jeg lurer også på om eplene også kan lages dagen før eller vil smaken bli for intens?
Eller tusen takk foe mange flotte oppskrifter!
Hilsen Lisbeth
Takk for hyggelig tilbakemelding! Jeg er usikker på om eplene kan lages dagen før. Jeg har dessverre ikke testet å la de trekke særlig lengre enn det som er oppgitt i oppskriften.
Dette er den beste forretten jeg har smakt. For en nydelig smaksammensetning
Så hyggelig å høre at oppskriften falt i smak.
Fikk ikke tak i fersk pepperrot, kun tube. Hvor mye skal jeg bruke da?
Bruk omtrent samme mengde. Start med litt mindre enn det som er angitt, og smak deg frem. Lykke tl!
Hei
Tror du det kan passe med balsamicoperler til denne? Kjøpte i Modena i påsken