Enklere kan det knapt gjøres, og godt er det også! Tynne skiver med coppaskinke toppet med en frisk salat, rause skiver med parmesan, pinjekjerner - og ikke minst en smakfull fikenvinaigrette som får denne retten til å skinne i all sin enkelhet. Dette er en ypperlig forrett enten dere er få eller mange til bords, og den gjør også stor suksess på en buffet. Se også vintipset helt til slutt.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

COPPA & SALAT

20 skiver coppaskinke (ca. 150 g) eller annen god skinke
60 g småbladsalat eller ruccula
2 ss pinjekjerner
parmesan
flaksalt

FIKENVINAIGRETTE

1 tørket fiken , i små biter
4 ss extra virgin olivenolje
2 ss balsamicoeddik (vellagret type)
salt og pepper

SLIK GJØR DU

Coppaskinke med fikenvinaigrette

Rist pinjekjernene i en tørr stekepanne og sett til side. Rør sammen ingrediensene til fikenvinaigretten. Du bør her benytte en søt, fyldig og vellagret balsamicoeddik.

Fordel coppaskinke, salat og pinjekjerner på 4 tallerkener. Drypp fikenvinaigretten over og høvle over litt parmesan.

Nytes med godt brød til, for eksempel eltefritt landbrød – og gjerne med noe godt i glasset.

TIPS

  • Vinaigretten kan gjerne lages tidligere på dagen, men bør ikke blandes med salaten før rett før servering.
  • Varier gjerne med soltørkede tomater isteden for fiken.
  • Dersom dere er mange til bords kan du gjerne anrette alt på et stort fat som gjestene kan forsyne seg av selv. Da må du eventuelt beregne litt ekstra.
  • Ønsker du inspirasjon til flere forretter? Du finner alle forrettene samlet her.

Coppaskinke med fikenvinaigrette

VINTIPS

  • La Croix des Roses Tavel 2019 (Rhône, Frankrike)
    Pris: kr 173,90 (varenummer: 11754701)
    Spekemat er fremfor alt salt, fett og veldig godt. Salt mat stjeler sødme og fruktighet fra vinen din, så her har jeg sørget for at du får rikelig av begge deler. Dette er en skikkelig mat-rosé! Like mørkerød i fargen som coppaskinken, og med rik fruktighet. Denne kommer fra Tavel, Frankrikes kanskje mest kjente rosévin-distrikt med tanke på matviner. Smaker tydelig av rips og jordbær og tar den salte utfordringen på strak arm.   
  • Vintipset er gitt av Sara Døscher som er vinkelner med over 20 års erfaring i bransjen. Lytt gjerne på podcasten hennes Fredagstipset – vin til helgen.

VELBEKOMME!

Skriv ut

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste