I dag kan jeg friste med cookiebars fylt med sjokolade og peanøttsmør. Ikke er det brownies, og ikke er det kjeks - men noe midt i mellom, kanskje? Men godt er det! Inspirasjon til oppskriften har jeg funnet på det store internettet, hvor de kalles "chocolate chip cookie bars". Forslag til oppskriftstittel som klinger bedre på norsk mottas gjerne.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g smør , romtemperert
100 g brunt sukker
75 g sukker
2 store egg
2 ts vaniljeekstrakt eller ekte vaniljesukker
225 g siktet hvetemel
1 ts natron
200 g mørk sjokolade , hakket
100 g peanøttsmør (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Sett stekeovnen på 180 grader, over- og undervarme. Kle en form, ca. 33 x 22 cm, med bakepapir.

Rør romtemperert smør, sukker og brunt sukker luftig i en kjøkkenmaskin med K-spade (eller visper). Tilsett vaniljeekstrakten, og deretter eggene, ett av gangen. Rør godt sammen. Bland hvetemel og natron og tilsett i smørblandingen. Grovhakk sjokoladen (eller bruk sjokoladeknapper som jeg har gjort her) og rør dem inn i deigen til slutt.

Fordel litt over halvparten av røra i formen. Ha deretter over peanøttsmøret i klatter og stryk det lett utover. Fordel resten av røra oppå, og stryk det jevnt utover.

Cookiebars med sjokolade og peanøtter

Stekes på midterste rille i ca. 20 minutter, til det er gjennomstekt. Sjekk med en fyrstikk eller lignende om den er ferdig (stikk den midt i kaken – dersom det ikke henger igjen noe røre på pinnen er den ferdigstekt).La kaken avkjøles på rist, og skjær den opp i jevnstore biter ved servering.

Oppbevares i tett kakeboks i ca. 5 dager, men det er som regel tomt lenge før det …

Cookiebars med sjokolade og peanøtter

VELBEKOMME!

Skriv ut
  1. Denne ble god! Jeg varmet peanøttsmøret litt på svak varme i mikrobølgeovnen. Da ble det mykt og lett å smøre ut over røra.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste