Godt nytt år! Jeg starter rett og slett det nye året med en forfriskende dessert! Kombinasjonen ananas og chili er himmelsk, og er en deilig smaksbombe sommer som vinter.
Ingredienser
CHILIBAKT ANANAS
1 kg | ananas , i terninger |
1 | vaniljestang |
3/4 dl | vann |
75-100 g | sukker |
2-3 cm | rød chili uten frø, finhakket |
TILBEHØR
100 g | bringebær |
vaniljeis |
SLIK GJØR DU
Skrell ananasen ved å skjære av skallet og del den deretter i to på langs. Skjær ut kjernen og kast den. Skjær ananasen i omtrent like store terninger.
Lag sukkerlake ved å koke opp vann og sukker. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut frøene. Ha vaniljestangen og frøene, samt chilien i kjelen – og kok opp.
Fordel ananasbitene i en liten ildfast form og hell den varme sukkerlaken over. Bak ananasen i ovnen ved 220 grader i ca. 25 minutter, til ananasen er mør og så vidt tar litt farge. Rør forsiktig et par ganger underveis i stekingen.
Avkjøles i romtemperatur og serveres lunken eller kald, for eksempel sammen med en deilig vaniljeis og friske bær. Prøv den gjerne også sammen med sjokoladekake, sjokoladefondant eller sjokoladekjeks, eller nyt den rett og slett som den er.
VINTIPS FRA SARA DØSCHER: Saracco Moscato d´Asti (Italia, pris: kr 136 – varenummer 3267701). Visste du at sødme i mat stjeler sødme fra vin? For at kombinasjonen skal bli vellykket, bør vinen være søtere enn desserten. Dette er en lys, lett, søt og perlende dessertvin. Syrligheten matcher ananas og friske bringebær perfekt, i tillegg til å møte fedmen i vaniljeisen. Og chilien? Den tar sødmen seg av. Jeg vender ofte tilbake til denne kombinasjonen – dette er rett og slett pur antideprissiva
VELBEKOMME!