I dag kan jeg friste med en ny tex-mex-variant, nemlig burrito med chilikylling. Kyllingen har fått selskap av rikelige mengder med chili (men det er selvsagt opp til deg å bestemme hvor hot din kylling skal være), sammen med paprika, løk og andre gode smaker. Chilikyllingen får også selskap av en deilig hvitløksdressing med hint av lime, og inni tortillalefsen har jeg også puttet noen andre godsaker, men her kan du ta det du har tilgjengelig eller lyst på. Kokt ris er for eksempel godt å fylle burritos med.
Ingredienser
CHILIKYLLING MED PAPRIKA
750 g | kyllingfilet , i strimler |
2 | røde paprika , i små terninger |
1 | gul løk stor, i små terninger |
nøytral olje | |
1 ss | paprikapulver |
1-2 ts | chiliflak (smak til) |
1 ts | kajennepepper |
2-3 ss | brunt sukker (smak til) |
3 ss | soyasaus (ca.) |
3 ss | ketchup (ca.) |
200 g | hermetiske tomater (ca.), hakket |
3 ss | god olivenolje |
1 ss | eplesidereddik |
salt og pepper |
TACODRESSING MED HVITLØK OG LIME
300 g | crème fraîche elle rømme |
1 | lime (ca.), saften |
3 fedd | hvitløk (ca.), finhakket |
1-2 ss | tabasco |
sukker litt (smak til) |
TILBEHØR
8 lefser | tortillalefser |
salat | |
ost , revet (for eksempel cheddar) | |
avokado , i skiver | |
tomater , i terninger | |
tomsatsalsa (kan sløyfes) | |
limebåter |
SLIK GJØR DU
Fres løk og paprika i litt nøytral olje på middels varme, til løken er blankog myk. Tilsett de øvrige ingrediensene (med unntak av kyllingen), og smak deg frem til en fin balanse mellom ulike smakene. Husk at krydder kan ha ulik styke, så vær for eksempel forsiktig med chiliflakene – med andre ord: det er viktig å smake underveis! La sausen få stå å putre i ca. 10 minutter.
Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den raskt på alle sider i litt nøytral olje. Ha kyllingstrimlene oppi chilisausen, og la det stå å trekke på lav varme til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, om nødvendig.
Bland sammen alle ingrediensene til tacodressingen. Smak deg frem til en fin balanse mellom det sterke og det syrlige. La gjerne dressingen stå å trekke i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.
Tilbered tortillalefsene etter anvisningen på pakken (eller stek dem på middels varme på begge sider i stekepannen).
Fyll tortillalefsene etter smak og behag, for eksempel med chilikylling, salatblader, cheddar, tomater og tacodressing – og brett i vei!
Lurer du på hvordan du bretter en burrito? Ta i så fall en titt på disse bildene, så ser du hvordan jeg gjør det.
Server burritoen med ønsket tilbehør – og nyyyt!
Husk servietter!
ENJOY!
Perfekt! Det eneste jeg visste var at jeg ville ha noe med kylling i dag og du gjør det igjen veldig enkelt for meg. Takk – gleder meg til middag 🙂
Jeg lurer på om du har en god oppskrift på tortillalefsene også? En uten hvetemel og hvor lefsene holder seg myke.
Lagde dette i går kveld til min samboer. Han mente dette var den beste maten han noen gang hadde smakt i denne kategoriene, og da mente han både hjemmelaget og resturant. Takk Trine for mange flotte oppskrifter og nydelige matopplevelser.
Denne har vi spist i kveld. Med stor suksess! Hadde ikke chiliflak, men det skal anskaffes til neste gang. Og det blir ikke lenge til! 🙂 Knallgodt!
Veldig godt, nam nam
Bruker du store eller små tortillalefser til dette?
Huh, denne var det trøkk i! Masse smak, kjempegod! 🙂
Hva er CC? Står 3 CC ketsjup
Det skal være ss – rettet opp nå. Feilen har beklageligvis oppstått ved overgang til ny nettside. Takk for at du sa ifra.
Denne har vi spist idag – kjempegod og et supert alternativ til den tradisjonelle taco-fredagen! Masse gode smaker 🙂