I dag kan jeg friste med en ny tex-mex-variant, nemlig burrito med chilikylling. Kyllingen har fått selskap av rikelige mengder med chili (men det er selvsagt opp til deg å bestemme hvor hot din kylling skal være), sammen med paprika, løk og andre gode smaker. Chilikyllingen får også selskap av en deilig hvitløksdressing med hint av lime, og inni tortillalefsen har jeg også puttet noen andre godsaker, men her kan du ta det du har tilgjengelig eller lyst på. Kokt ris er for eksempel godt å fylle burritos med.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

CHILIKYLLING MED PAPRIKA

750 g kyllingfilet , i strimler
2 røde paprika , i små terninger
1 gul løk stor, i små terninger
nøytral olje
1 ss paprikapulver
1-2 ts chiliflak (smak til)
1 ts kajennepepper
2-3 ss brunt sukker (smak til)
3 ss soyasaus (ca.)
3 ss ketchup (ca.)
200 g hermetiske tomater (ca.), hakket
3 ss god olivenolje
1 ss eplesidereddik
salt og pepper

TACODRESSING MED HVITLØK OG LIME

300 g crème fraîche elle rømme
1 lime (ca.), saften
3 fedd hvitløk (ca.), finhakket
1-2 ss tabasco
sukker litt (smak til)

TILBEHØR

8 lefser tortillalefser
salat
ost , revet (for eksempel cheddar)
avokado , i skiver
tomater , i terninger
tomsatsalsa (kan sløyfes)
limebåter

SLIK GJØR DU

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSINGFres løk og paprika i litt nøytral olje på middels varme, til løken er blankog myk. Tilsett de øvrige ingrediensene (med unntak av kyllingen), og smak deg frem til en fin balanse mellom ulike smakene. Husk at krydder kan ha ulik styke, så vær for eksempel forsiktig med chiliflakene – med andre ord: det er viktig å smake underveis! La sausen få stå å putre i ca. 10 minutter.

Krydre kyllingen med salt og pepper, og stek den raskt på alle sider i litt nøytral olje. Ha kyllingstrimlene oppi chilisausen, og la det stå å trekke på lav varme til kyllingen er gjennomstekt. Smak til med salt og pepper, om nødvendig.

Bland sammen alle ingrediensene til tacodressingen. Smak deg frem til en fin balanse mellom det sterke og det syrlige. La gjerne dressingen stå å trekke i kjøleskapet i minst 30 minutter før servering.

Tilbered tortillalefsene etter anvisningen på pakken (eller stek dem på middels varme på begge sider i stekepannen).

Fyll tortillalefsene etter smak og behag, for eksempel med chilikylling, salatblader, cheddar, tomater og tacodressing – og brett i vei!

Lurer du på hvordan du bretter en burrito? Ta i så fall en titt på disse bildene, så ser du hvordan jeg gjør det.

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

Server burritoen med ønsket tilbehør – og nyyyt!

BURRITOS MED CHILIKYLLING OG HVITLØKSDRESSING

Husk servietter!

ENJOY!

Skriv ut
  1. Perfekt! Det eneste jeg visste var at jeg ville ha noe med kylling i dag og du gjør det igjen veldig enkelt for meg. Takk – gleder meg til middag 🙂

  2. Jeg lurer på om du har en god oppskrift på tortillalefsene også? En uten hvetemel og hvor lefsene holder seg myke.

  3. Lagde dette i går kveld til min samboer. Han mente dette var den beste maten han noen gang hadde smakt i denne kategoriene, og da mente han både hjemmelaget og resturant. Takk Trine for mange flotte oppskrifter og nydelige matopplevelser.

  4. Denne har vi spist i kveld. Med stor suksess! Hadde ikke chiliflak, men det skal anskaffes til neste gang. Og det blir ikke lenge til! 🙂 Knallgodt!

    1. Det skal være ss – rettet opp nå. Feilen har beklageligvis oppstått ved overgang til ny nettside. Takk for at du sa ifra.

  5. Denne har vi spist idag – kjempegod og et supert alternativ til den tradisjonelle taco-fredagen! Masse gode smaker 🙂

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste