Det fine påskeværet innbyr til lange og velsmakende lunsjer på en solfylt terrasse. Forleden tok vi en italiensk vri på påskelunsjen med bruschetta (uttales brus'ketta) med parmaskinke, stekte tomater, mozzarella, basilikum - og Oliviers&Co's nydelige påskeolje. Sammen med et lite glass med italiensk vin ble det en aldri så liten høydare.
Til fire trenger du omtrent:

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

4-8 skiver landbrød
olivenolje
4 fedd hvitløk , delt i to på langs
12-16 cherrytomater , gjerne konfiserte
1 bøffelmozzarella
4 skiver parmaskinke
rikelig med friske basilikumblader
en god olivenolje
maldonsalt og nykvernet sort pepper

SLIK GJØR DU

Ringle litt olje på brødskivene og stek de i stekepannen slik at de får en brun og litt sprø overflate. Gni hvitløksfeddene mot brødoverflaten slik at den setter litt smak. Legg en skive på tallerkenen og fordel mozzarellaost, parmaskinke, tomater og basilikumblader over. Ringle over litt god olivenolje og strø litt maldonsalt og nykvernet sort pepper over. Legg eventuelt den andre brødskiven over, og server!

Enjoy!

(Retten kan også fint serveres som forrett, men jeg anbefaler da at du justerer ned porsjonen noe.)

Skriv ut
  1. Denne ble forretten i dag og var bare utrolig god. Laget konfiserte scherry tomater og de var virkelig vært og vente på. Dette skal jeg garantert ha en annen gang. Til hovedrett ble det dine spicy kjøttboller med pasta:)

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste