Det fine påskeværet innbyr til lange og velsmakende lunsjer på en solfylt terrasse. Forleden tok vi en italiensk vri på påskelunsjen med bruschetta (uttales brus'ketta) med parmaskinke, stekte tomater, mozzarella, basilikum - og Oliviers&Co's nydelige påskeolje. Sammen med et lite glass med italiensk vin ble det en aldri så liten høydare.
Til fire trenger du omtrent:
Ingredienser
4-8 skiver | landbrød |
olivenolje | |
4 fedd | hvitløk , delt i to på langs |
12-16 | cherrytomater , gjerne konfiserte |
1 | bøffelmozzarella |
4 skiver | parmaskinke |
rikelig med friske basilikumblader | |
en god olivenolje | |
maldonsalt og nykvernet sort pepper |
SLIK GJØR DU
Ringle litt olje på brødskivene og stek de i stekepannen slik at de får en brun og litt sprø overflate. Gni hvitløksfeddene mot brødoverflaten slik at den setter litt smak. Legg en skive på tallerkenen og fordel mozzarellaost, parmaskinke, tomater og basilikumblader over. Ringle over litt god olivenolje og strø litt maldonsalt og nykvernet sort pepper over. Legg eventuelt den andre brødskiven over, og server!
Enjoy!
(Retten kan også fint serveres som forrett, men jeg anbefaler da at du justerer ned porsjonen noe.)
Denne ble forretten i dag og var bare utrolig god. Laget konfiserte scherry tomater og de var virkelig vært og vente på. Dette skal jeg garantert ha en annen gang. Til hovedrett ble det dine spicy kjøttboller med pasta:)