Som en søt avslutning på en middag smaker det alltid godt med noen søte munnfuller. Jeg synes det ofte er stas å by på litt flere smaker, og kombinerer gjerne flere elementer. Her har jeg satt sammen smaker som vi ofte benytter i julen, min deilige brownie, panna cotta med appelsinsaus - og marengs.
Ingredienser
1/2 porsjon | panna cotta med appelsinsaus i 6 små glass |
6 | små stykker brownie |
friske bringebær eller andre bær | |
melisdryss | |
12 | marengs med sjokolade og mandler |
SLIK GJØR DU
Lag panna cotta etter oppskriften og fordel den i 6 små glass. Sett panna cottaen til avkjøling og lag deretter appelsinsausen. Lag også brownie og marengs. Alt dette kan forberedes flere dager før desserten skal serveres.
Ved servering anretter du panna cotta (ha på sausen rett før servering), brownie (med et lite melisdryss og noen bringebær) og marengs på en tallerken. Er dere mange til bords kan du lage et dessertbord der gjestene kan forsyne seg med brownie, marengs og panna cotta selv.
TIPS
- Lag gjerne jordbær- eller bringebærsaus som dryppes over brownien ved servering.
VELBEKOMME!
Hei Trine:)
Jeg lagde panna cotta med appelsinsaus til juledessert, men kunne tenkt meg en mer coulissaus med smak av appelsin. Har du prøvd det?
Monica, jeg prøvde også noe lignende før jul. Tok saften av klementin og pasjonsfrukt, kokte det opp med sukker. Ble bare helt rennende så jeg tok litt potetmel, og voila, så ble det mer couliskonsistens enn saft. Jeg tok aaalt for mye potetmel riktignok og måtte vanne ut med appelsinjuice så den ble ganske tykk men veldig god på smak. Kan anbefales til panna cotta 🙂
Hei Trine,
Linken til jordbær- og bringebærsausen virker ikke. Har du den liggende?