Lag en saftig og smakfull sjokoladekake til påske, og dekorer den med fargerike påskeegg. Kakebunnen er en brownie som du kjapt og enkelt rører sammen for hånd. Den toppes med en smakfull, myk sjokoladekrem og crunchy sjokoladeegg. Yummy!

Ingredienser

KAKEBUNN

150 g smør
200 g mørk sjokolade , finhakket
125 g sukker
3 egg
1 ts vaniljesukker
1/2 ts bakepulver
2 klyper flaksalt
125 g hvetemel

SJOKOLADEKREM & DEKOR

200 g mørk sjokolade
125 g smør
125 g melis
1 ts vaniljesukker
1 pose sjokoladeegg el.

SLIK GJØR DU

Kladdkake med sjokoladekrem og påskeegg

KAKEBUNN

Sett stekeovnen på 180 grader (over- og undervarme). Finn frem en rund kakeform som er 20-22 cm i diameter og pensle og strø formen, eller kle den med bakepapir. Mål opp alle ingrediensene. Kaken røres sammen for hånd i en medium stor kjele.

Smelt smøret på svak varme. Trekk kjelen av platen og tilsett den finhakkede sjokoladen. La sjokoladen smelte og rør sammen. Ha i sukker, og rør godt sammen. Knekk oppi ett egg av gangen, og rør godt mellom hvert egg. Ha i vaniljesukker, bakepulver og flaksalt, og sikt til slutt i hvetemelet. Rør det hele forsiktig sammen med en slikkepott. Ikke rør mer enn det som er nødvendig for at røra skal samle seg. Ha røra i formen og sett den midt i den forvarmede ovnen.

Stekes i 20-25 minutter, til kaken er nesten gjennomstekt. Sjekk med en kakenål eller fystikk underveis, og det kan gjerne henge igjen litt røre på pinnen slik at kaken din blir saftig og god. Kaken skal være litt “rå” i midten, gjerne litt mindre stekt enn kaken på bildet. Du kan også steke den til det ikke henger røre igjen på pinnen, og får da en mer tradisjonell sjokoladekake. Avkjøl kaken på rist.

SJOKOLADEKREM

Hakk sjokoladen i jevnstore biter og smelt den over et vannbad, i en sjokoladesmelter eller i mikrobølgeovnen. La sjokoladen avkjøles noen minutter. Ha romtemperert smør, siktet melis og vaniljesukker i en kjøkkenmaskin med K-spade eller visper og kjør det i ca. 5 minutter, til det er kremete. Tilsett deretter den noe avkjølte sjokoladen, litt etter litt (viktig!), og pisk videre til du har en myk og jevn sjokoladekrem.

DEKOR

Fordel sjokoladekremen oppå den avkjølte kaken, og dekorer med sjokoladeegg eller annen dekor. Kaken serveres romtemperert.

Kladdkake med sjokoladekrem og påskeegg

Kaken smaker aller best nylaget, men kan fint lagres. Oppbevares i kjøleskapet dersom du ikke skal servere den med det samme, men la den gjerne stå i romtemperatur i ca. en time før servering.

TIPS

  • Kakebunnen kan gjerne nytes som den er med for eksempel friske bær og en kule vaniljeis.
  • Kaken kan fryses.

VELBEKOMME!

Har du laget oppskriften? Jeg vil gjerne høre hva du synes, legg igjen en kommentar under, på facebook eller Instagram (@trinesmatblogg). 

Skriv ut English READ IN ENGLISH

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste