Disse herlige godbitene er en slags mellomting mellom brownie og sjokoladekjeks, som kan nytes som den er, eller som tilbehør til for eksempel iskrem og friske bær.

Behold skjermen på mens du lager mat

Ingredienser

200 g mørk kokesjokolade , hakket
50 g smør
2 egg
125 g brunt sukker
2 ts vaniljesukker
80 g hvetemel
1 klype salt
1/2 ts bakepulver
50 g hvit eller mørk kokesjokolade , til dekor (kan sløyfes)

SLIK GJØR DU

Smelt kokesjokolade og smør i vannbad. Pass på at bollen ikke kommer i kontakt med vannet og at det ellers ikke blir for varmt, for da kan sjokoladen skille seg.

Bland egg, sukker, vaniljesukker i en bolle og visp godt sammen. Bruk gjerne en kjøkkenmaskin med visper. Tilsett sjokoladeblandingen og rør godt sammen. Bland hvetemel, bakepulver og salt godt sammen og sikt det over røren. Bruk en slikkepott og rør godt sammen.

Finn frem to bakepapirkledte stekebrett. Bruk en skje eller ha røren i en sprøytepose med stort hull og lag 12-18 dotter. Pass på at det er god avtand mellom hver, for de vil flyte noe utover.

Stekes midt i ovnen ved 175 grader i 10-12 minutter, til kjeksene er passe stekt. Pass på at de ikke stekes for lenge, da kan de fort smake brent, og det er jo ikke så lett å se siden cookiesene er så mørke. Avkjøles på stekebrettet noen minutter før du avkjøler dem videre på rist.

Kjeksene kan fint nytes som de er, men ønsker du å gjøre litt ekstra ut av det kan du dekorere dem med litt smeltet hvit eller mørk sjokolade. Smelt sjokoladen forsiktig i vannbad og sprøyt/ringle den over kjeksene.

Dersom du i likhet med meg har en ivrig kjøkkenassistens som elsker å rote i mammas kakedekor, kan du gjerne la vedkommende få pynte et par barnekjekser også. Her har onkel Mathias (snart 4) pyntet en kjeks til seg selv og til nevøen Markus (snart 3).

Enjoy!

Skriv ut
  1. Ufint at du driver med slike ting når jeg forsøker å komme i bikiniform 😉 Næh, jeg spiser heller litt cookies. Sender du sørover et par smaksprøver?
    Ha en deilig dag, Trine!

    1. Huffda, glemte helt at bikinisesongen plutselig kan være her. På den annen side så er det i så fall ikke disse cookiene som eventuelt lager trøbbel ift denne, for jeg rakk bare å smake på en før det plutselig var tomt. Så det ble dessverre ingen smaksprøver å sende sørover denne gangen… Klem 🙂

  2. Nam nam! Lagde dem i dag! Deilige!! De fløt ut en del på første stekebrettet og de resterende stekte jeg i muffinsformer, fungerte kjempefint :-). Har lyst til å spise alle på en gang!!

  3. Jeg lagde bare 1/2 porsjon. Det viste seg å være lurt, for disse var vanskelig å motstå.

  4. Hvilke nøtter kan man eventuelt ha i denne oppskriften? Lagde en porsjon uten, og det var jo kjempe godt! Men er veldig glad i nøtter i brownies, Har du forslag? 🙂

  5. Lagde brownie cookies igår – var utrulig gode. Nam.
    Idag har vi spist panna cotta med lime mariinerte jordbær til dessert -kjempegodt.Takk til deg for at du deler.
    Hilsen Eva.

  6. Har du noe formening om hvor lenge disse holder hvis jeg legger dem på glass, vurderer å lage dem som julegave.

  7. Tusen takk for oppskriften på nydelige kjeks.Jeg og min datter på snart 10 år,har kost oss med å bake disse nå.
    Tusen takk for den utrolig flotte jobben du gjør med bloggen.Den brukes ofte her.

  8. Disse var skikkelig gode og kommer til å bli en schlager her i huset! Nam nam:-)

    Tusen takk for en super blogg! Gleder meg stort til kokeboka di kommer!

  9. De såg skikkelig gode ut! 🙂 Men hvordan oppbevares de om man ikke skal spise de med en gang? Kan de fryses?

  10. Hei Trine! Takk for nok en super oppskrift. Jeg er veldig glad i kombinasjonen sjokolade/appelsin, så jeg lagde en variant av disse i dag der jeg tilsatte revet skall fra en appelsin. Det ble godt! God baking videre 🙂

  11. Hei, hvordan er disse med tanke på oppbevaring? Tenker å lage som en julekake… Nam! Skjønner at de nok er best rett ut av ovnen, men holder de seg myke i lenger tid?:)

  12. Jeg doblet oppskriften og brukte dronning kokesjokolade. Da ble de lyse, tynne og harde og ser på ingen måte ut som på bildet.

  13. Hei! Kan jeg fryse disse med samme gode resultat? (har laget dem med før, veldig gode!?)

  14. Disse er perfekte til å server, små porsjoner – enkel og god dessert på en hverdag som til fest. -og får du de ut av ovnen i riktig tid er de super gode dagen etter også (så gode at jeg har ikke fått ptøvd å oppbevare de lenger)- som brownie, myk/seig og god. Takk for god oppskrift her og så mange andre steder, jeg vidreformidler ofte oppskrifter jeg har brukt her til gjester jeg har hatt.

Legg igjen en kommentar

Din epost-adresse vil ikke bli publisert. Nødvendige felter er markert med *

Min Handleliste